На Тернопільщині для зручності туристів і паломників відремонтували дорогу

На Тернопільщині для зручності туристів і паломників відремонтували дорогу

24.06.17 14:49 0 743
Як відомо, 2017 рік в Тернопільській області проголошено Роком Патріарха Йосифа Сліпого з нагоди 125-річчя його дня народження. У рамках відзначення на Тернопільщині проводяться різноманітні тематичні заходи. Для ознайомлення із постаттю Патріарха можна завітати у родинну садибу – музейний комплекс Йосифа Сліпого, що знаходиться в його рідному селі Заздрість на Теребовлянщині.

У той же час в Теребовлянському районі розташоване місце паломництва багатьох тисяч вірян — Марійський духовний центр с. Зарваниця. Згідно доручення голови Тернопільської ОДА Степана Барни, голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа прийняв рішення відремонтувати за короткий термін дорогу, що веде до музею-садиби Йосифа Сліпого у Заздрості. До того ж вказане село знаходиться недалеко від Зарваниці. Отож для зручності і туристів і паломників дорога від с. Струсів до с. Заздрість – відремонтована.

Ремонті роботи проінспектував голова районної державної адміністрації Юрій Ништа. Він оглянув роботи з ліквідації дефектів дорожнього покриття (дрібної ямковості) за допомогою механізму типу «Мадпатчер».

А раніше філією «Теребовлянський райавтодор» на цій дорозі протяжністю майже 6 кілометрів проведено ямковий ремонт із вкладенням вирівнюючого шару асфальтобетону на тих ділянках, де була велика ямковість.

«Дана дорога забезпечить якісне транспортне сполучення Заздрості із дорогою державного значення Тернопіль-Івано-Франківськ. Загалом же хороші дороги – це важлива складова розвитку туристичної галузі, а відповідно і напливу туристів», - відзначає голова РДА Юрій Ништа.

Довідково:

Машина типу «Мадпатчер» призначена для ямкового ремонту доріг струменево-ін'єкційним методом. Покриття ремонтується без попередньої підготовки, що значно пришвидшує темп дорожніх робіт. Метод не вимагає фрезерування, заповнення гарячим асфальтом, вирівнювання і трамбування. Технологія закладення ям із застосуванням цієї установки в кілька разів швидша і дешевша, в порівнянні з іншими технологіями, які застосовують фрезерування і коткування. Машина займає лише одну смугу проїзної частини дороги, не блокуючи рух автотранспорту. Механізм може бути застосований для ремонту будь-якого типу дороги. Система терморегуляції підтримує постійну температуру бітумної емульсії, що дає можливість здійснювати дорожні роботи вже при +5 за Цельсієм. Машину типу «Мадпатчер» можна експлуатувати за будь-яких погодних умов. Якість ямкового ремонту не погіршується навіть під час дощу. Відремонтована дорога готова до експлуатації безпосередньо після закінчення ремонту.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відкрили ...

КОМЕНТАРІ