На Волині судитимуть керівника лісгоспу,діями якого завдано шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад 10 млн грн

На Волині судитимуть керівника лісгоспу,діями якого завдано шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад 10 млн грн

24.06.17 12:25 0 618
Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» незаконної порубки дерев у лісах та на територіях природно-заповідного фонду, що заподіяло істотну шкоду, перевищення службових повноважень, що спричинило державним та громадським інтересам тяжкі наслідки, та службового підроблення (кримінальні правопорушення, передбачені ст. 246, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що з січня по березень 2016 року посадовець, знаючи, що право користування земельною ділянкою загальною площею понад 10 тис. га на території Поворського лісництва для очолюваного йому підприємства припинене і Державне підприємство "Ковельське лісове господарство" не вправі здійснювати спеціальне використання лісових ресурсів на ній, перевищуючи надану йому владу та службові повноваження, продовжував подавати документи (вносячи в них недостовірні відомості) для отримання дозволів на проведення суцільних санітарних рубок та вибіркових санітарних рубок.

Окрім того керівник підприємства забезпечив видачу головним лісничим лісового господарства лісорубних квитків на здійснення санітарних рубок на цю земельну ділянку, що призвело до незаконної порубки дерев і завдало шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму 10 873 519 грн.

На майно обвинуваченого накладено арешт.

Невдовзі посадовець постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: У Чернігові потерпілі на ...

КОМЕНТАРІ