Чернівці: Фільми фестивалю “Відкрита ніч” транслюватимуть цього вікенду у дворику Ратуші

Чернівці: Фільми фестивалю “Відкрита ніч” транслюватимуть цього вікенду у дворику Ратуші

24.06.17 16:00 0 830
Кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 20» відбудеться за підтримки міської ради у Галереї Ратуші в ніч з 24 на 25 червня. Чернівці уже вп'яте долучаються до проведення показу стрічок найталановитіших молодих режисерів у рамках цього заходу.

Паралельні покази й трансляції кінопоказів пройдуть більш ніж на 65-ти майданчиках України та світу, в тому числі у зоні АТО. Цього року їх побачать у Польщі, Молдові, Білорусі, Німеччині, Португалії, Чехії, Молдові та Єгипті. Пошук офіційних майданчиків фестивалю триває, тому ми запрошуємо усіх активних шанувальників кіно долучатися до фестивалю та організовувати синхронний перегляд кіно.

Усі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна нагорода фестивалю становить 50 000 гривень, наданих Генеральним партнером «Райффайзен Банком Аваль», та коштів, зібраних у «Фонді взаємодопомоги».

Головного переможця фестивалю визначатиме журі. Того, хто виграє кошти, зібрані у «Фонді взаємодопомоги», цього року визначатиме найсуворіший критик – глядач, шляхом SMS-голосування.

Участь у фестивалі можуть братимуть короткометражні ігрові, документальні та анімаційні фільми. Конкурсна програма збирає фільми та відео-роботи: українськомовні; двомовні (які відображають сучасну, реально існуючу мовну ситуацію); будь-які фільми та відеороботи вітчизняного виробника, якщо іншомовні герої фільму дубльовані або озвучені українською мовою.

• У 2017 році символом фестивалю став паперовий кораблик – орігамі, що впродовж наступних 10-ти років курсуватиме кінематографічними водами фестивалю.

• За 19 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Оксана Забужко, Сергій Фоменко, Олег Скрипка, Сергій Якутович, Влад Троїцький, Юрій Андрухович, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

• Фестиваль є лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

Офіційна сторінка фестивалю: opennight.org.ua/ua

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Діяльність ...
Наступна новина: На Тернопільщині стартував ...

КОМЕНТАРІ