На Вінничині жмеринською місцевою прокуратурою поновлено майнові права неповнолітніх дітей-сиріт

На Вінничині жмеринською місцевою прокуратурою поновлено майнові права неповнолітніх дітей-сиріт

24.06.17 13:38 0 617
Жмеринською місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення Барського районного суду щодо поновлення законних майнових прав неповнолітніх дітей-сиріт.

Так, проведеним у травні 2016 року вивченням стану захисту інтересів дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування посадовими особами органів опіки та піклування встановлено, що на території однієї з сільських рад Барського району мешкають неповнолітні діти-сироти віком 10 та 7 років, у яких, після смерті матері, залишилось майно, а саме житловий будинок з прибудинковими спорудами.

В силу свого віку діти не змогли успадкувати належне після смерті матері майно та відповідно пропустили строки оформлення спадщини, у зв’язку з чим Жмеринська місцева прокуратура звернулася до суду за поновленням законних житлових прав дітей-сиріт.

На даний час рішення суду реально виконано у повному обсязі. За дітьми визнано право власності на житловий будинок та прибудови до нього площею 60 кв метрів.

Відтак вони стали повноправним власниками домогосподарства після смерті матері, про що свідчить реєстрація у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: З делегацією чернігівських ...

КОМЕНТАРІ