Сергій Савчук: Ще одна перемога! Парламент схвалив закон про запровадження в Україні комерційного обліку води та тепла!

Сергій Савчук: Ще одна перемога! Парламент схвалив закон про запровадження в Україні комерційного обліку води та тепла!

24.06.17 14:00 0 607
У повторному другому читанні проект Закону України №4901 «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», розроблений за безпосередньої участі Держенергоефективності.

Рішення було прийняте вчора, 22 червня, на засіданні Верховної Ради України, за яке проголосувало 238 народних депутатів України.

«Це довгоочікувана подія для українців. Цим законом в країні запроваджується обов'язковий облік тепла і води. Завдяки обліку населення платитиме лише за спожиті ресурси, а не за нормами. Крім цього, облік дозволить контролювати ефективність реалізації заходів з енергоефективності. Все це сприятиме зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Наголошую, що цей закон - перший головний крок у реформуванні відносин у сфері житлово-комунального господарства, у стимулюванні населення до енергоефективності», - повідомив Сергій Савчук.

Так, Законом передбачається обов'язковий приладний комерційний облік комунальних послуг (на вході в будівлю), а також розподільний облік (поквартирний).

Граничний термін запровадження комерційного обліку тепла – протягом року з дня набрання чинності Закону, комерційний облік води – протягом двох років, а розподільний облік – протягом трьох років.

Законом визначено:

- механізм оплати за встановлення, заміну та обслуговування вузлів обліку (визначається для кожного будинку окремо);

- перелік обов'язкової інформації для формування рахунків за комунальні послуги та доступ до такої інформації;

- загальний порядок доступу до вузлів обліку;

- відповідальність за невиконання вимог закону.

Прийняття Закону дозволить знизити на ? обсяг необлікованих витрат води у внутрішньобудинковихсистемах та скоротити споживання теплової енергії протягом 1-3 років у середньому на 15-20%, що, у свою чергу, сприятиме зменшенню споживання газу та скороченню викидів парникових газів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відбувся ...
Наступна новина: Чернігівський міський ...

КОМЕНТАРІ