Ознак хорошого ресторану

Ознак хорошого ресторану

25.06.17 10:15 0 1417

Сніданок, обід, вечеря - важливі складові подорожі (якщо це, звичайно, не поїздка з метою втрати ваги). Ми  склали список критеріїв, які беруться в розрахунок при поході в ресторан. До речі, в Україні ви можете знайти хороший ресторан за допомогою сервісу https://tomato.ua/. Отже...

ТОП-10 ознак гарного ресторану:

  1. Публіка. Відсутність клієнтів в ресторані наштовхує на думку, що він не популярний, тобто щось в ньому не так - якість продуктів, ціни, таланти шеф-кухаря або, скажімо, Карма не начищена, а якщо щось не так, то навіщо ж ризикувати?;
  2. Інтер'єр. Помпезний стиль (золоті павичі, сторожкові канделябри, оксамитові штори, театральні костюми на персоналі) підходить для столиці, однак в малознайому або зовсім незнайомому місті нам хочеться чогось простішого - сімейної тратторії (взагалі без дизайну) або чистих ліній скандинавського штибу, щось на зразок бутафорських гондол, зазвичай позначається на сумі рахунку, але ніяк - на якості їжі. Тобто позначаються, але в зворотній пропорції: більше плюшу - менше толку;
  3. Кухня. Всі подорожі дозволяють харчуватися сезонними продуктами, досліджувати нові смаки і не скористатися даною можливістю - це злочин перед собою і своїм шлунком, а тому їжте моцарелу в Неаполі і боттарга на Сардинії, замовляйте кукурудзяну юшку Муті в Колумбії і бобове фейжоаду в Бразилії, вимагайте устриць на острові Ре, а качку по-пекінськи - в Пекіні, насолоджуйтеся віденським шніцелем у Відні, флорентійським біфштексом у Флоренції і нью-йоркським стейком в Нью-Йорку, і хай буде з вами сила! Тільки не вимагайте в Італії руколи з креветками, це блюдо - з російської кухні;
  4. Ціни. Вони не мають бути дуже низькими (адже свіжі сезонні продукти з ринку не бувають дешевшими заморожених напівфабрикатів) і не мають бути дуже високими (в таких закладах чомусь частіше за інших видають тухле м'ясо за особливий спосіб приготування). Ціни повинні бути слушними;
  5. Меню. Намагайтеся уникати відверто туристичних місць. Перед рестораном, куди ходять місцеві, ніколи не виставлять вітрину з рибою або м'ясом. Крім того, в меню нетуристичного ресторану ніколи не з'явиться туристичний комплексний обід. До речі, вирушаючи у подорож, випишіть на шпаргалці назви місцевих страв, найменування продуктів, терміни - на зразок ступенів підсмажування м'яса і декілька важливих оборотів. Стане в нагоді! У будь-якому пристойному закладі меню ніколи не буває великим: 3-4 закуски, стільки ж - основних страв (і макаронів з рисом, якщо справа - в Італії), що-небудь написане на дошці - і досить!;
  6. Музика. Чудово мати можливість, подорожуючи, вибрати місце, де ніякої музики немає зовсім, де в обідньому залі чути лише голоси клієнтів, передзвін келихів, стукіт ножів і виделок об тарілки і шум моря. Якщо ви не здатні перетравлювати їжу без стороніх звуків, то вибирайте репертуар;
  7. Офіціанти. Вони не мають бути надто старими чи занадто молодими, волочити ноги чи надто метушитися, бути надто манірним чи запанібрата. Кращий варіант - середніх років дядьки в фартухах, чистих білих сорочках і закритого взуття. Втім, якщо заклад - сімейний, прислужувати, швидше за все, будуть діти, племінники та інші родичі господарів, але і тоді фартухи нікому не завадять;
  8. Вид з вікна. Подумайте, чи хочете ви милуватися життям міста, мрієте про те, щоб стіл стояв на площі і навколо ходили голуби (кішки, тхори, собаки, морські свинки), або ж столик в приміщенні без виду, зате ближче до кухні цілком виправдає ваші очікування? Тут універсального рецепту немає;
  9. Кухар. Будьте сексистом. На кухні сімейної сільської тратторії ще можна зустріти жінку, але на будь-якій іншій кухні повинна відчуватися чоловіча рука. Дама біля плити буде думати про дитину, чоловіка, прання, сад; про ваш біфштекс - в останню чергу. Чоловік не буде думати взагалі ні про що, всі його дії будуть рефлекторними, солі він покладе в суп рівно стільки, скільки необхідно, а м'ясо прожарить до потрібного стану;
  10. Час роботи. Хороший ресторан завжди закритий вдень, між обідом і вечерею, причому перерва свято дотримується: кухар просто йде з кухні, а офіціанти починають демонстративно розносити рахунки. Так має бути! Кухар теж людина, робота у нього важка, йому теж хочеться перекусити і поспати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: На Закарпатті двом ...

КОМЕНТАРІ