Степан Барна: Мета децентралізації – максимальне наближення послуг до громадян

Степан Барна: Мета децентралізації – максимальне наближення послуг до громадян

27.06.17 10:57 0 521
Отримати нове приміщення районного управління державної казначейської служби України у Підволочиську стало можливим завдяки реформі децентралізації. Адже новостворені громади отримали значну фінансову підтримку для реалізації місцевих проектів. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистого відкриття приміщення.

«Однією із цілей реформи децентралізації є максимальне наближення послуг до громадян. В умовах децентралізації у Тернопільській області утворено 36 ОТГ. Підволочиська громада – одна з найбільших. Ця громада дає серйозні показники і динаміку щодо розвитку й залучення фінансового ресурсу, а відтак зростання бюджетів. Саме тому для нас було дуже важливо відкрити нове приміщення районного управління державної казначейської служби, аби максимально допомогти громадам Підволочиського району у плані їхньої фінансової політики, реалізації спільних проектів з органами державної влади і місцевого самоврядування», – зазначив Степан Барна.

При цьому, він підкреслив, що відкриття оновлених казначейських відділень в області реалізовуватиметься паралельно з послугами безпеки. І відбуватиметься все це в рамках стратегії децентралізації. Зокрема, йдеться про створення цього року ще близько десяти місцевих поліцейських станцій, а також планується відкриття п'яти пожежних станцій

«Гадаю, що й відкриття відповідних казначейських відділень – це буде підсиленням цих кроків і перспективою розвитку нашої області. А найважливіше – це комфорт для роботи наших громадян і представників органів місцевого самоврядування», – зауважив Степан Барна.

Нагадаємо, на відкриття нового приміщення районного управління державної казначейської служби України у Підволочиську чекали близько 9 років. Нині ж завдяки солідарності районної влади та об'єднаних територіальних громад району, які виділили кошти зі своїх бюджетів, успішно вдалося завершити всі роботи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ