Заступник директора Волинського пункту тимчасового перебування іноземців постане перед судом за зловживання впливом

Заступник директора Волинського пункту тимчасового перебування іноземців постане перед судом за зловживання впливом

27.06.17 14:34 0 649
Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному УСБУ в області кримінальному провадженні про зловживання впливом, вчинене заступником директора Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконного перебувають в Україні.

Посадовець, будучи головою тендерного комітету Пункту й маючи змогу впливати на інших трьох членів цього комітету при ухваленні ними рішень про прийняття пропозицій від суб’єктів господарювання під час публічних закупівель, вирішив використати це задля власної наживи.

На початку листопада 2016 року під час особистої зустрічі з представником підприємства, яке постачало до Пункту тимчасового перебування кам’яне вугілля, заступник директора Пункту запевнив його, що в змозі сприяти у прийнятті тендерним комітетом позитивного рішення щодо визначення переможцем тендеру "потрібного" суб’єкта господарювання.

За послуги ж свої попрохав 23 тис. грн.

15 грудня 2016 року представник підприємства переказав цю суму на вказаний заступником директора Пункту рахунок. Посадовець же витратив ці гроші для власних потреб.

Нині його обвинувачують у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, й невдовзі посадовець постане перед судом.

Від виконання обов'язків голови тендерного комітету Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконного перебувають в Україні, він відсторонений.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За останній тиждень у м. ...
Наступна новина: Чернівці стануть першим ...

КОМЕНТАРІ