Юрій Юрик: Держава турбується про своїх громадян з моменту народження

Юрій Юрик: Держава турбується про своїх громадян з моменту народження

28.06.17 13:29 0 536
На Тернопільщині з метою спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини вже другий рік працює сервіс Мін'юсту, згідно з яким свідоцтва про народження тепер видають безпосередньо у закладах охорони здоров'я. За цей час такою послугою скористалися 60% батьків.

У вівторок, 27 червня, напередодні Дня Конституції України, привітати матусь із народженням їхніх діток, а також вручити відповідні свідоцтва, до Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» завітали заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, начальник відділу сім'ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний та начальник головного територіального управління юстиції Едуард Кольцов. Крім свідоцтв про народження, десяти немовлятам (6 хлопчикам та 4 дівчаткам – ред.) також вручили символічні подарунки.

Як зазначив при цьому Юрій Юрик, основне гасло, яким потрібно керуватися у даному випадку – держава турбується про тебе. І саме тому отримання свідоцтв про народження у пологовому будинку свідчить лише про зближення державних послуг фактично до всіх громадян України.

«Без перебільшень послуга користується популярністю, адже у пологових відділеннях області вже вручено понад півтори тисячі свідоцтв про народження. Якщо ж у відсотковому співвідношенні, то даною послугою скористалися 60% батьків. Це, власне, лише підтверджує, що в Україні відбуваються реальні реформи, в контексті яких країна з кожним днем стає ближчою до громадян», – наголосив Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обдарована молодь ...

КОМЕНТАРІ