90 маленьких жителів Тернопільщини відправили на оздоровлення у ДОЗ «Ромашка»

90 маленьких жителів Тернопільщини відправили на оздоровлення у ДОЗ «Ромашка»

28.06.17 08:09 0 532
У вівторок, 27 червня, відбулася уже четверта відправка дітей пільгових категорій на оздоровлення. Цього разу до дитячого оздоровчого закладу «Ромашка», що в селі Нирків Заліщицького району поїхали 90 дітей зі всієї області. Провести їх на відпочинок, який триватиме 21 день, прийшли рідні, батьки, друзі, а також заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик та начальник відділу сім'ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

Під час відправки дітей на оздоровлення Юрій Юрик побажав малечі бути чемними та відповідальними, знайти друзів та повернутися додому з позитивними емоціями та новими й цікавими враженнями. При цьому, він зауважив, що цього року в області на оздоровлення виділена більше сума, ніж торік, а це відповідно дозволить оздоровити 1500-1600 дітей пільгових категорій, що є позитивним моментом.

«Цього року на оздоровлення дітей лише з обласного бюджету було виділено 5,5 млн. грн. Завдяки ж співфінансуванню цю суму вдалося збільшити до 9 мільйонів гривень. Фактично, велику участь у співфінансуванні взяли територіальні громади. При цьому, крім оздоровлення дітей пільгових категорій у таборах на Тернопільщині, паралельно буде відбуватися оздоровлення і відправка на відпочинок дітей учасників АТО за кордон. Нещодавно була поїздка до Хорватії. Будуть ще поїздки до Польщі та Литви. Гадаю, що завдяки змістовному відпочинку, а в таборі буде багато тематичних змін – зміни з вивченням іноземних мов, ігрові зміни, спортивні, діти зможуть комфортно відпочити, отримати хороші емоції, щоб 1 вересня з новими силами приступити до навчання», – зазначив Юрій Юрик.

Водночас, як додав начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний, табір «Ромашка», до якого відправили діток, став переможцем тендерних закупівель на надання оздоровчих послуг для дітей нашої області.

«Цього року за кошти обласного бюджету ми закупили 1300 путівок і ще планується закупити 60 путівок саме для дітей пільгових категорій. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти-інваліди, талановиті діти, діти, які перебувають на диспансерному обліку, а також діти із багатодітних та малозабезпечених сімей. Для дітей буде організовано 5-разове харчування. Крім того, будуть різноманітні екскурсії, гурткова робота. Власне, екскурсії і всі заняття, як і путівки, повністю безкоштовні», – наголосив Ігор Чорний.

Нагадаємо, раніше на оздоровлення вже відправляли дітей в оздоровчий заклад «Лісовий», що у с. Скоморохи Бучацького району, в оздоровчий заклад «Збруч» в смт Скала-Подільська Борщівського району та в табір «Лісова пісня», що в місті Борщів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі змістовна ...

КОМЕНТАРІ