Ігор Вонс: «Влада повинна підтримувати бізнес і створювати сприятливі умови для його розвитку»

Ігор Вонс: «Влада повинна підтримувати бізнес і створювати сприятливі умови для його розвитку»

28.06.17 14:43 0 600
Мета зустрічі – залучити до співпраці суб'єктів підприємницької діяльності та європейських партнерів. Також підприємці підвищували рівень обізнаності щодо можливості залучення додаткових фінансових ресурсів завдяки грантовим та кредитним програмам ЄБРР.

За словами заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Ігоря Вонса, першочерговим завданням органів влади є підтримка підприємництва в регіоні та створення комфортних умов для започаткування і розбудови бізнесу. «Ми маємо бути союзниками. Влада повинна підтримувати бізнес і створювати сприятливі умови для нього, а бізнес має бути соціально відповідальним, сплачувати податки та наповнювати бюджети. Така співпраця повинна йти на користь громадян», - зазначив Ігор Вонс.

Водночас він наголосив, що одним з вагомих чинників розвитку малого та середнього бізнесу є доступ до фінансових, а також кредитних ресурсів. « ми спільними зусиллями на рівні адміністрації говоримо про створення Агенції регіонального розвитку, центру підтримки підприємництва. Ми хочемо допомогти, щоб бізнес, враховуючи ті складності, які навколо нього є, міг підготувати якісний бізнес-проект і представити його фінансовій установі банку чи для отримання гранду від ЄБРР», - підкреслив Ігор Вонс.

За його словами, підприємства дедалі більше вкладають гроші на власний розвиток. «За 2016 рік підприємства області вклали 4,5 мільярди гривень капітальних інвестицій на власний розвиток, а за перший квартал цього року – 1,2 мільярди гривень. Це дуже хороші дані, які у порівняні з минулим роком, свідчать про прогрес та динамічні кроки вперед», - наголосив він.

Представник групи з фінансування і розвитку малого та середнього бізнесу ЄБРР в Україні Роман Пилипів зазначив, що на ЄБРР працює у 36 країнах та є найбільшим іноземним інвестором в Україні. Експерт ознайомив присутніх із грантовими та кредитними пропозиціями Банку, напрямами та критеріями фінансування, а також вимогами до компаній.

Довідково:

Вимоги до компаній, які можуть взяти участь у гранатовій підтримці ЄБРР:

- більше 2-х років на ринку;

- більше 50% компанії належить громадянам України;

- від 10 до 250 співробітників;

- гарна ділова репутація;

- потреба в залученні консультанта.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Юні представники ...

КОМЕНТАРІ