З чого почати ремонт квартири в новобудові

З чого почати ремонт квартири в новобудові

29.06.17 15:49 0 1491

Перевага ремонту в новій квартирі, перш за все в тому, що у вас не буде проблем з демонтажем і заміною старих покриттів і комунікацій. Тут всі будівельні роботи починаються з нуля. Багато житлових приміщень здаються зараз в вигляді порожньої коробки з загальними виводами водопостачання, каналізації, газу і електроенергії.

Це безмежне поле для діяльності. Тому перша думка, яка відвідує щасливого новосельця відразу після придбання житла є стандартною: з чого саме почати ремонт квартири? Про це нам розповість головний редактор інтернет-журналу про будівництво та ремонт: https://uznayoremonte.ru.

Перевірте бетонну коробку

Перш за все, уважно огляньте свою нову квартиру. Робіть це разом з виконробом, який буде проводити ремонт, і, якщо ви залучаєте дизайнера, то і з ним теж. Перевірте якість установки вікон, роботу поворотно-відкидних механізмів, відсутність перекосів, тріщин і подряпин. Стелю, стіни і підлогу потрібно ретельно переглянути на предмет наявності явних нерівностей плит перекриття, щілин і отворів між ними, пустот всередині блоків перекриття.

Виконробу і дизайнеру належить зробити всі необхідні виміри для складання кошторису. Після цього ви плануєте поділ житлового приміщення на зони з метою визначення місця розташування міжкімнатних перегородок і протягування комунікаційних ліній.

Подальший план дій, ви складаєте разом з виконробом з урахуванням всіх особливостей приміщення.

Складіть план ремонту квартири

Перший етап - це чорнові роботи і прокладка комунікацій. Якщо необхідне зведення перегородок, це робиться в першу чергу. Паралельно працюють сантехніки та електрики, прокладаючи свої лінії відповідно до складеного проекту. Необхідно пам'ятати, що кожен етап робіт приймається за актом службами технічного контролю ЖКГ, щоб не було ніяких порушень. Оскільки електрика прокладається зазвичай по стінах і стелях, а сантехнічні комунікації - по стінах і підлозі, необхідно, щоб їх робота в основній своїй частині була завершена до того, як почнуть заливати стяжки і монтувати стелі.

Завдання господаря квартири на етапі чорнових робіт - регулярно контролювати якість їх проведення, навіть якщо ви повністю довіряєте виконробу і фірмі, що робить ремонт. Ваша активна зацікавленість і часті відвідування об'єкта будуть підтримувати будівельників в тонусі і не дадуть їм розслаблятися. Стяжки в квартирі робляться часто на одному загальному рівні, однак якщо питання з чистовим покриттям підлоги в різних приміщеннях вже вирішене, рівень стяжки може варіюватися в залежності від товщини подальшого покриття. Час повного висихання стяжки і набору їй остаточної міцності - 28 діб, і цей термін треба витримати, як би ви не поспішали. Це важливо.

Наступна дія - монтування стель (в тому випадку, якщо ви робите стелю з гіпсокартону або штукатурите її). Якщо ж ви віддали перевагу натяжній стелі, то її краще монтувати після закінчення всіх малярно-плиткових робіт, щоб не довелося потім її відмивати. Стелі ж з гіпсокартону мають ту перевагу, що, крім своїх шумоізоляційних якостей, є можливість проявити свою дизайнерську фантазію і влаштувати багаторівневі фігурні конструкції, які зроблять інтер'єр квартири неповторним.

Паралельно з облаштуванням стель зазвичай йде оштукатурювання стін і перегородок, і подальшу обробку по стінах можна проводити тільки після остаточного висихання останніх.

І тоді настає черга малярно-плиткових робіт. Це означає, що почалося чистове оздоблення, і питання, з чого почати ремонт квартири в новобудові, вже благополучно вирішене. Подальша робота буде тільки в задоволення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Що потрібно для того,щоб ...
Наступна новина: Вентилируемые фасады ...

КОМЕНТАРІ