Як вберегти дітей від порушення Закону вирішували керівники правоохоронних органів та органів державної виконавчої влади краю на спільній нараді в прокуратурі області     В приміщенні прокуратури області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних

Як вберегти дітей від порушення Закону вирішували керівники правоохоронних органів та органів державної виконавчої влади краю на спільній нараді в прокуратурі області В приміщенні прокуратури області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних

30.06.17 10:49 0 572
В приміщенні прокуратури області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів та органів державної виконавчої влади Закарпатській області, на які обговорені питання стану дотримання в регіоні законодавства у сфері ювенальної юстиції, попередження правопорушень серед неповнолітніх, додержання їх прав у кримінальному провадженні.

Прокурор області Володимир Гаврилюк відкриваючи захід наголосив, що охорона дитинства, дотримання конституційних прав дітей, в тому числі в кримінальному провадженні, має стати першочерговим завданням у діяльності кожного з правоохоронних органів, прокурорів щодо забезпечення.

У роботі наради прийняли участь Заступник голови Закарпатської ОДА Петік О.В., заступник начальника ГУНП в Закарпатській області Лебович Я.Й., представник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, керівники місцевих прокуратур та структурних підрозділів органів Національної поліції області.

Особливої уваги та нагляду на цьому напрямі потребує робота органів, на які покладено обов’язок здійснювати захист прав дітей. Наразі в регіоні із початку рокурівеньзлочинностісереднеповнолітніхзбільшився на 28,8 % у порівнянні з минулим роком (з 139 до 156). Найбільший ріст спостерігається у Міжгірському районі на 600 %, Мукачівському – на 500 %, Перечинському - на 200 %, м. Ужгороді – на 150 %, Іршавському – на 100%.

Питома вага вчинених неповнолітніми правопорушень є однією із найвищих у державі (5,7 % у державі 3,1 %).

Від загальної кількості кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми - 75 % складають злочини майнового характеру.

Має негативну тенденцію до збільшення вчинення підлітками особливо тяжких злочинів протии життя особи. Так, впродовж 2016-2017 років підлітками на території області вчинені 3 вбивства ( 2016 – 1, 2017 – 2). Крім того, 2 злочини вчинені стосовно власних батьків.

Складною залишається ситуація, пов’язана із вживанням неповнолітніми алкогольних напоїв та наркотичних речовин.

За наслідками обговорення розроблено та узгоджено ряд спільних заходів щодо протидії злочинності у молодіжному середовищі, захисту особистих, соціальних та майнових прав дітей, недопущення порушення конституційних прав неповнолітніх у кримінальному провадженні.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Владислав ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ