Чернігів: Владислав Атрошенко: Вимоги при оплаті комунальних послуг та сплаті місцевих податків – єдині до всіх

Чернігів: Владислав Атрошенко: Вимоги при оплаті комунальних послуг та сплаті місцевих податків – єдині до всіх

30.06.17 10:20 0 548
На розширеній нараді з керівниками всіх міських служб Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вкотре підкреслив, що в нашому місті буде наводитися порядок в оплаті комунальних послуг та сплаті місцевих податків. І це – ті принципові питання, у яких рівне ставлення буде до всіх.

- Якщо ми хочемо успішного завтрашнього дня нашого міста, ми повинні платить за все, що ми споживаємо, й повинні платити місцеві податки. Це стосується всіх, не може бути ніяких виключень, - наголосив він. */blockquote

Міський голова навів приклади того, як навіть успішні та поважні чернігівці намагаються обдурити громаду чи в побуті, чи в бізнесі:

Так, КП «Чернігівводоканал» нещодавно виявило випадок, коли поважний посадовець при оплаті водопостачання систематично занижував покази свого квартирного лічильника, «назбиравши» таким чином 800 куб. м спожитої, але не оплаченої води. Це 14 тис. грн недоплати. Можна припустити, що він планував «вирішити» це питання з якимось недобросовісним контролером шляхом «підкручування» лічильника. Імені чиновника Владислав Атрошенко не назвав. Але зауважив, що в розвиненій європейській країні подібний випадок був би для публічної особи ганьбою. І що загалом по місту таких випадків може бути чимало, тобто це значні збитки, які потім лягають тягарем на всіх платників.

Інший приклад – спроби не сплачувати земельний податок. Зокрема, міський голова доручив терміново з'ясувати, якою буде подальша доля недоїмки з цього виду податку фірми «Вена». За інформацією податкової, сума недоїмки - 1,4 млн грн. За словами Владислава Атрошенка, місто готове йти назустріч бізнесу в багатьох питаннях, зокрема, встановлювати при обчисленні земельного податку справедливі коефіцієнти в залежності від фактичного використання землі. Але підхід буде єдиним до всіх.

- У нас стосунки в місті повинні будуватися прозорими. Є питання, які я з платником податків можу обговорювати, а є такі, що не можу і не буду, - сказав міський голова. */blockquote

Він зауважив, що місто отримує з цього виду податку 150 млн грн на рік. І насправді бізнес також має бути зацікавлений в тому, щоб ці кошти збиралися та вкладалися в розвиток Чернігова. Адже там, де міська інфраструктура не розвивається й місцевість стає депресивною, вартість самого бізнесу знижується. Тоді збитки будуть набагато більшими, ніж та сума, яку бізнесові вдалося зекономити ухиленням від податків.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 1 липня в Україні ...
Наступна новина: Як вберегти дітей від ...

КОМЕНТАРІ