На Тернопіллі в обласному архіві відкрили тематичну виставку до Дня Конституції

На Тернопіллі в обласному архіві відкрили тематичну виставку до Дня Конституції

30.06.17 16:32 0 650
У Державному архіві Тернопільської області відбулося відкриття тематичної виставки архівних документів, яка ілюструє становлення і розвиток конституційного процесу. Присвячена виставка 21-ій річниці прийняття Основного закону України – Конституції.

Участь у її відкритті взяли заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Іван Бабійчук, а також директор архіву, кандидат історичних наук Федір Полянський.

До виставки увійшли документи, що дають можливість простежити розвиток конституційного процесу в роки визвольних змагань України 1917-1921 років. Зокрема, експонується праця Володимира Трембіцького «Дванадцять українських Конституцій», а також дослідження Анатолія Слюсаренка та Миколи Томенка «Історія української Конституції».

Водночас там представлені й конституційні акти початку ХХ ст., Універсали Української Центральної Ради, проекти Конституції Української Народної Республіки, Гетьманської Держави та Директорії. Експонується також часопис архіву за 2010 рік, де вперше опублікували віднайдений україномовний оригінал Конституції Пилипа Орлика з його автографом та печаткою війська запорізького.

Сюжет телеканалу ТТБ:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області до ...

КОМЕНТАРІ