На Тернопіллі для діток із села Жабиня відчинив двері новий садочок

На Тернопіллі для діток із села Жабиня відчинив двері новий садочок

30.06.17 13:08 0 475
Дитячий садочок «Журавлик», який тепер буде місцем навчання, розвитку та проведення часу для 30 малюків, відкрили у селі Жабиня Зборівського району. Повністю відремонтувати приміщення старого садочка вдалося за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального розвитку та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Даний садочок знаходиться на території Кальненської сільської ради, яка охоплює село Жабиня та село Кальне. У цих двох селах мешкають 60 дітей дошкільного віку, з них 30 – у селі Жабиня. Приміщення дитячого садочка розраховане на одну різновікову групу. У ньому облаштовано та естетично оформлено ігрову кімнату, спальню, роздягальню, спортивно-музичну залу. Встановлений також санвузол та кухня.

Розділити радість з жителями громади та привітати їх з чудовою подією завітали депутат Верховної Ради України Тарас Юрик, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич, голова Зборівської РДА Ігор Яворський, голова районної ради Богдан Максимів та сільський голова Володимир Пальцан.

Як зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистого відкриття садочка, наступний рік в області буде ключовим з точки зору залучення коштів місцевих бюджетів. Частка співфінансування по Фонду Регіонального розвитку складатиме 30%.

«Важливо, щоб люди усвідомлювали не тільки те, що потрібно в когось просити кошти, а й самим долучалися до того, аби шукати відповідні можливості, в тому числі, й фінансові для ремонту школи, садочка, дороги. Торік ми відкрили кілька садочків на території області, які стали функціональними. Цього ж року лише по лінії Фонду Регіонального розвитку плануємо ще близько 10 садочків. І це, власне, буде одним із найкращих показників з точки зору розвитку соціальної інфраструктури на території Тернопільської області», – наголосив Степан Барна.

При цьому, як зауважив депутат Верховної Ради України Тарас Юрик, проблему із садочком вдалося владнати завдяки активності місцевої громади, а особливо завдяки людям, які, розуміючи, що в них є певна проблема, захотіли її вирішити й шукали для цього способи та механізми.

«Хочу подякувати громаді села Жабиня, яка була дуже активною в намаганні змінити ситуацію з дитячим садочком. Й відтак на сьогоднішній день ми бачимо результат цих намагань. Те, що відбулося це результат спільної роботи, роботи громади, яка була активною, та роботи влади, яка почула проблему і знайшла кошти. Тому я тішуся за дітей, які будуть мати можливість навчатися в гарному, новому та по-сучасному облаштованому дитячому садочку», – підкреслив Тарас Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ