У прокуратурі області обговорили стан додержання на Волині законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях

У прокуратурі області обговорили стан додержання на Волині законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях

30.06.17 14:23 0 618
У прокуратурі Волині відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних та державних органів області з питань додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Розпочинаючи нараду, прокурор Волині Максим Киричук зауважив, що, постійно вживаючи дієвих заходів реагування, органи прокуратури області забезпечують систематичний та принциповий нагляд за додержанням законів у цій сфері. 74 посадовців правоохоронних та інших державних органів притягнуто цьогоріч за їх порушення до дисциплінарної відповідальності.

Викрито міжрегіональне організоване злочинне угрупування, що займалось систематичним постачанням на територію Маневицької ВК № 42 наркотичних засобів та психотропних речовин.

Водночас, ще не досягнуто безумовного додержання законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення.

Продовжують мати місце випадки безпідставного доставляння громадян до територіальних підрозділів органів поліції, їх утримання понад три години, у тому числі без складення протоколів про адміністративне затримання та обов’язкового повідомлення про місце їх перебування родичів або близьких осіб, незабезпечення права затриманих на отримання безоплатної правової допомоги.

Працівниками патрульної поліції м. Луцька незаконно здійснено адміністративне затримання та доставляння 31 особи за правопорушення, за вчинення яких законом не передбачено можливості застосування до порушників даного заходу примусового характеру, причому до 22 осіб безпідставно застосовано спецзасоби.

Посилення вимагає відомчий контроль за діяльністю працівників відділів митної служби при виявленні останніми ознак порушення митних правил.

Проблемним є питання невиконання органами поліції області постанов судів про накладення адміністративного арешту. В області залишається не виконаними більше 100 таких судових рішень, що сприяє повторному вчиненню порушень.

Потребує покращання і стан застосування заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, у протидії нелегальній міграції.

Послаблення органами поліції та уповноваженими органами пробації контролю за поведінкою засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, призвело до вчинення 18 особами, що перебували на обліках в органах пробації, рецидивних злочинів.

В області ще не вирішено всіх проблем з медико-санітарним та матеріально-побутовим забезпеченням в’язнів: через невідповідність міжнародним стандартам не функціонує 20 з 24 кімнат для затриманих і доставлених чергових частин органів поліції.

У Луцькому СІЗО наявні порушення вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» щодо роздільного тримання окремих категорій громадян, випадки членоушкодження, вчинені ув’язненими, в тому числі неповнолітніми.

У Державній установі «Ковельська виховна колонія» виявлено 10 фактів самостійного спричинення неповнолітніми засудженими тілесних ушкоджень.

Через недостатню ефективність діяльності оперативних служб та низький рівень взаємодії з іншими правоохоронними органами до установ виконання покарань продовжують надходити заборонені предмети.

У поточному році у засуджених (ув’язнених) виявлено та вилучено 196 мобільних телефонів, 39 колюче-ріжучих предметів, 370 літрів спиртоскладових напоїв, наркотичні засоби.

Усі наявні проблеми потребують комплексного вирішення, відтак учасниками наради визначено заходи, спрямовані на покращання стану додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Комунальники ...

КОМЕНТАРІ