Несправності відеокарти - ознаки,які легко виявити

Несправності відеокарти - ознаки,які легко виявити

30.06.17 11:43 0 2520

Поломка відеокарти комп'ютера може проявляти себе в такий спосіб: ви включаєте свій ПК, помічаєте явні ознаки його роботи (мерехтять світлові індикатори, чутні характерні звукові сигнали і т. д.), але при цьому монітор ніяк себе не проявляє, залишаючись темним. В даному випадку, велика ймовірність того, що вийшла з ладу відеокарта (складна мікросхема, що відповідає за обробку і виведення на екран відеосигналу). Зрозуміло, що від вашого комп'ютера немає тепер ніякої користі і необхідно терміново виправляти проблему. Тому, починаємо шукати причини її поломки, про які нам розповість співробітник компанії http://labremont.ru/computer/remont_videokart, в якій безпосереньо можна відремонтувати свою відеокарту.

Несправності відеокарти - явні і приховані ознаки

Темний екран монітора - це явна ознака несправності відеокарти. Але про всяк випадок слід перевірити - чи включений монітор комп'ютера. Крім цього, для того, щоб упевнитися в тому, що проблема полягає не в моніторі, можна підключити до ПК інший (справний) пристрій. Якщо картина не змінилася, то сумнівів не залишається.

Про те, що відеокарта не функціонує належним чином можна судити і за деякими іншими ознаками. Наприклад:

  • монітор працює, але на екрані періодично з'являються незвичні спотворення зображень;
  • при перевстановленні драйверів операційна система раптом видає синій «екран смерті»;
  • BIOS сигналізує про несправності відеокарти вашого комп'ютера звуковими сигналами (який саме сигнал звучить в цьому випадку, залежить від версії самої BIOS).

Для того щоб можна було з упевненістю судити про те, що причиною несправності є саме відеокарта, вам слід переконатися в тому, що інші частини комп'ютера працюють. Для цього зверніть увагу на наступні показники:

  1. Чи справний блок живлення (після підключення ПК до мережі він і вентилятор кулера включаються в роботу);
  2. Після включення ПК ви чуєте звичний звуковий сигнал, що повідомляє про завантаження операційної системи (при цьому екран як і раніше «невблаганно чорний»);
  3. Після натискання кнопки живлення помітне мерехтіння світлодіодів (це стандартний показник, що повідомляє про тестову перевірку апаратної частини перед завантаженням ОС);
  4. Перевірка працездатності монітора (методом підключення його до іншого ПК) показала, що ваш монітор справний.

Отже, все обладнання працює, система завантажується, але екран не подає ознак життя - 99 % вказує на те, що причина криється в відеокарті.

Що робити, якщо несправна відеокарта комп'ютера?

Тепер поговоримо про те, що, в першу чергу, слід зробити, виявивши поломку відеокарти. Якщо ваш комп'ютер не відпрацював ще свого гарантійного терміну, а всі необхідні пломби цілі - просто зверніться до продавця, у якого ви придбали свій комп'ютер. Це найоптимальніший варіант, що дозволяє перекласти вам свої турботи на чужі плечі, а продавцю не нудьгувати від відсутності проблем.

Якщо пломби зіпсовані, а гарантія давно закінчилася - проведіть додаткове дослідження відеокарти, одночасно, почистивши її від пилу. Цю процедуру можна виконати самостійно і в домашніх умовах. Для цього:

  • Відкрутіть болти системного блоку і зробіть чистку його нутрощів від пилу;
  • Акуратно відстебніть засувку та відключіть відеокарту від материнської плати;
  • Отримавши в свої руки пристрій, який ви підозрюєте в несправності, зробіть його ретельний огляд. На поверхні відеокарти не повинно бути слідів підгоряння та інших дефектів, які можна визначити візуально (якщо такі є, швидше за все, пристрій повністю вийшов з ладу);
  • Протріть контакти і поверхню відеокарти звичайною ватою, змоченою в спирті. Мета даного заходу - видалення утворившогося окису, який може заважати коректній роботі пристрою;
  • Проведіть збірку комп'ютера в зворотній послідовності.

Якщо після самостійно проведеної профілактики зображення на екрані монітора так і не з'явилося, причини поломки відеокарти лежать набагато глибше банального скупчення окису і їх усунення потребує більш серйозного підходу. Тут є 2 виходи:

  1. звернутись в сервісний центр;
  2. відразу купувати нову відеокарту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: ПриватБанк не вводитиме ...
Наступна новина: У Рівненській області 2 ...

КОМЕНТАРІ