Промислові фільтри для води

Промислові фільтри для води

30.06.17 14:14 0 1556

Багато промислових підприємств потребують води певної якості. Часто вдаються до пом'якшення і тонкого очищення, що б підвищити якість вироблюваних товарів і їх конкурентоспроможності. Використовують вони спеціальні промислові фільтри для очищення води, наприклад, "Аруан": http://filtr-aruan.ru/.

Сьогодні все частіше вдаються до фільтрації води, так як централізоване водопостачання не може забезпечити необхідні вимоги до води. Жорстка вода здатна швидко вивести з ладу дороге устаткування і зупинити виробництво на тривалий час.

Водопідготовка в промисловості має загальні напрямки, але набір промислових фільтрів для очищення води буде відрізнятися в різних сферах виробництва. Так, одне підприємство потребує знезалізнення води, а інше ні. Але більшість промислових підприємств не обходяться без пом'якшення води.

Жорстка вода призводить до появи вапняного нальоту на нагрівальних елементах і трубах. Це основна проблема в теплоенергетиці. Гарячий пар цілодобово виробляється тепловими генераторами і котельнями. Слід постійно стежити за якістю використовуваної води. Багато часу і труда йде на очищення систем від накипу.

При відсутності промислових фільтрів накип буде турбувати постійно, а обладнання виходити з ладу. Надійність теплонагрівачів в основному залежить від системи водопідготовки і правил експлуатації. А також, не варто забувати про підживлювальну і мережеву воду.

Котельні перестають працювати при наявності сильної корозії, великому обсязі шламу і накипу. Ці явища заважають працювати також і в інших галузях промисловості:

  • парфумерія;
  • фармацевтика;
  • металургія і т. д.

Харчова промисловість вимагає суворого дотримання норм - тут будь-яке відхилення вважається забрудненням води.

Типи фільтраційних систем для різних сфер промисловості

Кожна сфера промисловості повинна бути забезпечена певними методами очищення води:

  1. харчова промисловість: мембранною очистки, електродіалізом, нанофільтрацією, озонуванням, ультрафіолетовим знезараженням;
  2. хімічні підприємства: іонним обміном, механічним очищенням, зворотноосмотичним знесоленням, пом'якшенням води;
  3. целюлозно-паперова промисловість: іонним обміном, механічним очищенням, озонуванням;
  4. скляна промисловість: іонним обміном, зворотним осмосом, механічною фільтрацією;
  5. промислові стоки: електродіалізом, аеробним окисленням, озонуванням, іонним обміном, зворотним осмосом;
  6. сільське господарство: механічною фільтрацією, аеробним окисленням, пом'якшенням води;
  7. енергетика: іонним обміном, механічною фільтрацією, пом'якшенням води.

Вибір певного методу не виключає обов'язкове бактеріологічне, хімічне та фізичне очищення

Сьогоднішні вимоги до продукції досягаються використанням екологічно чистої сировини. Однак промислові фільтри для очищення води мають свою спеціалізацію:

  • видалення мікроорганізмів - харчова промисловість, очистка стічних вод;
  • пом'якшення - хімічна і нафтохімічна промисловість, енергетика;
  • профілактика біообростання - сільське господарство.

Промисловий фільтри для води є «першоджерелом» побутових фільтрів. Вони є збільшеною копією сорбційних «Глечиків», величезних іонообмінних і обратноосмотичних модулів, великих відстійників з металевою сіткою для попереднього очищенням води.

Промислові системи очищення води

Промислові системи основані на гравійних фільтрах, триступеневого механічного очищення і мультимедійного завантаження. Тільки повний набір допоможе отримати воду необхідної якості:

  1. Механічне очищення. Воно може складатися з трьох видів фільтруючої маси різної дисперсності. Верхній шар складається з великої фракції і затримує великі частки, середній - середні, і самий останній шар не пропускає пісок та інші забруднення, розмір яких перевищує 20 мікрон. Видаляється основне забруднення, а фільтр має довго працювати без промивки. Це основна перевага тришарового механічного фільтра від одношарового;
  2. Знезалізнення. Після механічного очищення використовують бактерицидні промислові фільтри для води або знезалізнювачі. Цей етап очищення може складатися з одного водного фільтра або цілого набору. Вода значно підвищує свої органолептичні властивості, що залежать від її хімічного складу. Розглянемо докладніше знезалізнювачі. Будь-яка система водопідготовки повинна прагнути до перетворення з'єднань заліза в нерозчинні речовин - легкий шлам. Осад легко видаляється механічним шляхом. Використовують різні хімічні речовини - реагенти, які реагують з сполуками заліза і сприяють переходу двовалентного заліза в тривалентне. Крім реагентів використовують засипку з марганцевого піску зеленого кольору. Він відмінно справляється з знезалізненням. На місце очищення води встановлюють помпу, дозують регенератор (перманганат калію);
  3. Стерилізація. Наступний етап очищення полягає в стерилізації. Вода багата різними бактеріями і вірусами, які не видаляються механічним очищенням. В процесі їх життєдіяльності на обладнанні може утворюватися шар мулу. Якщо це харчова промисловість, то підвищується ризик виникнення хвороб. Стерилізують промислові фільтри для води засновані на ультрафіолетовому випромінюванні. За годину може оброблятися до 9 кубометрів води. Перевагою від хлорування є відсутність реагентів, які додають в воду. Хлор змінює смак і колір води. Ультрафіолетові водні фільтри вбивають майже всі бактерії. Вони є обов'язковими в харчовій, парфумерній та фармацевтичній промисловостях. Система складається з ультрафіолетової лампи і кювету для води. Вода потрапляє в нього і певний час опромінюється. Видаляються будь-які віруси і бактерії;
  4. Пом'якшення води. Зниження жорсткості води відбувається в іонообмінних установках. Пристрої промислового очищення визначають обсяг фільтрованої води. При необхідності його зміни передбачений електронний блок управлінь. Що б правильно підібрати промисловий фільтр для очищення води потрібно точно знати продуктивність і потужність обладнання, енергоспоживання, умови роботи та вимоги норми до фізичного, хімічного і біологічного складу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У прокуратурі області ...

КОМЕНТАРІ