Як грамотно вибрати стоматологічну клініку?

Як грамотно вибрати стоматологічну клініку?

30.06.17 15:39 0 865

Як вилікувати зуби з користю для здоров'я і гаманця нам розповість Боян Аркадій Максимович, стоматолог-ортопед, головний лікар Республіканського Центру стоматологічної імплантації в місті Харкові: http://www.rcsi.com.ua/.

Шукайте «свого» лікаря

Сучасні стоматологічні клініки можна розділити на два типи:

  • Перші організують самі лікарі, і там «командує парадом» стоматолог з ім'ям, великим досвідом роботи і хорошою репутацією. У назві клініки зазвичай вказується його прізвище, що додає клініці відповідальності. Це великий плюс;
  • Другий вид - клініки «від бізнесу», їх власники зазвичай не мають ніякого відношення до медицини. Це великі шикарні бокси класу люкс, оснащені обладнанням за останнім словом техніки. Мінус таких клінік в тому, що там найчастіше працюють молоді фахівці, у яких недостатньо досвіду роботи (у великих клініках великий штат і невисокі відсотки).

Вибір - за пацієнтом. Я раджу побувати в декількох клініках, і тільки після цього прийняти рішення.

Не спокушайтеся сертифікатами

Пацієнт має право уточнити, чи є у клініки ліцензія на даний вид діяльності. Навіть якщо стіни стоматології обвішані сертифікатами, грамотами - не факт, що тут працюють висококласні фахівці. З іншого боку, документи, що підтверджують активний пізнавальний процес, - це плюс. Якщо лікар не стоїть на місці, розвивається, відвідує медичні семінари і таким чином зростає професійно, є всі шанси, що клініку ви покинете задоволеним.

Увага - на альтернативу вибору матеріалу і видів робіт

У пацієнта завжди повинен бути вибір - залежно від його матеріальних можливостей. Поважаючий себе стоматолог повинен запропонувати кілька варіантів лікування або протезування і вказати переваги і недоліки кожного виду обраних конструкції і матеріалу.

Найдешевшим варіантом протезування, наприклад, залишається установка металевої коронки. Якщо немає грошей на дорогі кераміку або цирконій, завжди можна заощадити, десь поставивши метал, а десь зберігши естетику. І в муніципальних, і в приватних клініках сьогодні пропонують звичайні знімні протези, доступні за вартістю. Але якщо гаманець дозволяє, вибирайте сучасні матеріали і обладнання.

Зверніть увагу і на рентгенапарат: якщо рентген проводиться на старому обладнанні, на маленьку плівку, в цьому випадку може бути і неправильним діагноз, і поганим якість лікування. Ознака чесної стоматології - новітні візіографи, томографи, де можна збільшити зображення зуба, вивчивши його в різних площинах.

Зуби «на швидку руку» - великий ризик

Сьогодні багато приморців їдуть в Китай, щоб придбати голлівудську посмішку «оптом», тобто в короткий термін. Запам'ятайте: якісно поставити нові зуби за два дні неможливо. При цьому порушується весь технологічний процес.

Не забудьте оформити гарантію

У стоматології бувають свої нюанси, які не залежать від професіоналізму лікарів. Припустимо, при транспортуванні стоматологічних матеріалів їх можуть переморозити. Лікар про це не знає і встановлює пломбу, яка в підсумку випадає. Або коронка тріскається через перегрів при литті. Стоматологи зобов'язані таку роботу переробити, причому безкоштовно. Тому після прощання з лікарем не забудьте оформити у адміністратора клініки гарантію на лікування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Степан Барна: Діяльність ...
Наступна новина: Грейдерування вулиць ...

КОМЕНТАРІ