В Тернополі звернення міського голови з нагоди 110-річчя з дня народження Романа Шухевича

В Тернополі звернення міського голови з нагоди 110-річчя з дня народження Романа Шухевича

03.07.17 14:50 0 598
Виповнюється 110 років від дня народження Романа Шухевича – українського політичного діяча, Головнокомандувача Української Повстанської Армії, голови Секретаріату Української головної визвольної ради.

Боротьба за волю українського народу, за суверенну українську державу стала змістом життя Романа Шухевича. Ця боротьба не припинялася навіть тоді, коли інші втрачали віру і надію. Після Другої світової війни Роман Шухевич усвідомлював, що боротьба УПА не принесе швидкої перемоги, але військовий провідник добре розумів значення діяльності УПА для відродження України навіть через десятки років. Тому Шухевич не припиняв боротьби і загинув у бою.

Командир вніс великий вклад у налагодження не лише військової, але й політичної боротьби. Саме за активної підтримки Романа Шухевича постав демократичний уряд воюючої країни — Українська головна визвольна Рада. Шухевич став тим, хто зумів максимально згладити розбіжності у середовищі національно-визвольного руху і спрямувати енергію націоналістів до єдиної мети - побудови незалежної Української держави.

Ідеї, що завдяки політичній діяльності УПА під керівництвом Романа Шухевича, проникли в українське суспільство, зберегли прагнення українців до незалежної держави. Дали поштовх руху «шестидесятників» та дисидентів-правозахисників. І для перших, і для других прикладом була діяльність команди УПА.

У ці дні ми згадуємо багатогранність Романа Шухевича. Він був не лише вправним військовиком, але й успішним підприємцем. Створена наприкінці 1930-х фірма «Фама» на практиці допомогла втілити гасло економічної політики націоналістів: «Свій до свого по своє!», налагоджуючи зв’язки між українськими виробниками і українськими споживачами.

Незалежна Україна лише зараз у повній мірі почала належним чином вшановувати цю визначну особистість. Лише тепер, коли війна знову прийшла в Україну, ім’я командира УПА з’явилося у назвах вулиць, площ та скверів. Відродженню пам’яті про Шухевича чиниться шалений спротив. Він йде з боку ворогів України, бо життєвий шлях Шухевича надихає кожного патріота на боротьбу.

Нехай же кожен з нас в цей день зробить свій невеликий внесок до відродження історичної пам’яті борців за незалежність України, розповідаючи правду друзям, знайомим. Тим самим ми зруйнуємо міфи ворожої пропаганди і створимо міцне підґрунтя для розбудови сильної та заможної Української держави!

Слава Україні!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному судитимуть ...
Наступна новина: Волинь: протидія корупції – ...

КОМЕНТАРІ