Степан Барна: Зміни в країні можливі лише після змін у свідомості кожного з нас

Степан Барна: Зміни в країні можливі лише після змін у свідомості кожного з нас

03.07.17 09:40 0 478
30 червня у Тернополі з нагоди 76-ої річниці Акту відновлення Української держави та 110-річчя від дня народження Головного командира УПА Романа Шухевича відбувся пам'ятний молебень за участі духовенства. Участь в урочистостях також взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, його заступник Юрій Юрик, а також представники влади міста Тернопіль. Відбувся молебень біля пам'ятника відомому українському політичному та військовому діячеві, активістові ОУН та нашому землякові Ярославу Стецьку.

«Безліч думок виникає, аналізуючи період українського народу, коли ми виборювали свою державність. Дуже багато поколінь українців віддали за це свої життя. Цей період був надзвичайно складним і тепер ми можемо його оцінювати лише через епохи та особистості. Саме тому, коли згадуємо період 1941 року і спроби української еліти на чолі з Ярославом Стецьком відновити українську державність, розуміємо, що це є свідченням того, що всупереч диктаторським режимам, Україна все-таки виборола свою незалежність», – зазначив очільник області під час покладання квітів.

При цьому він наголосив, що нині ми не маємо права відступати назад і повинні зробити все для того, аби стати частиною європейської спільноти.

«Тільки ці кроки нічого не будуть варті без зміни свідомості кожного з нас та без усвідомлення, що хлопці на Майдані і на передовій віддали свої життя саме за європейський вибір України. Тому, відчуваючи відповідальність перед багатьма поколіннями борців, котрі віддавали і віддають свої життя і здоров'я у бліндажах, ми маємо розуміти, що зміни в державі починаються із кожного з нас. Тому в день відновлення української держави, в день народження Романа Шухевича закликаю всіх, пам'ятаючи про них, усвідомлювати свій обов'язок та відповідальності перед Україною», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Що іще ...
Наступна новина: Чернівці: Пенсійні послуги ...

КОМЕНТАРІ