Степан Барна: Над наповненням місцевих бюджетів потрібно працювати максимально

Степан Барна: Над наповненням місцевих бюджетів потрібно працювати максимально

03.07.17 13:51 0 527
Ключовим у реалізації проектів інфраструктури в селах області є питання співфінансування. Саме тому максимально потрібно долучатися до пошуку відповідних можливостей, у тому числі й фінансових, для ремонту шкіл, садочків, доріг. На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочого візиту на Зборівщину.

За його словами, аналізуючи ситуацію по Кальненській сільській раді, яка охоплює село Жабиня та село Кальне, можна побачити, що відсоткова ставка за оренду землі складає лише 3%. А це надзвичайно низький показник. Власне, один із найнижчих у Тернопільській області.

«Якщо говорити конкретно про дану сільську раду, то сільський голова перед аграріями має поставити питання щодо підняття відсоткової ставки, як мінімум до 8%, як це передбачено у постанові кабміну. Відповідно за кошти, які надійдуть до бюджету, можна забезпечувати співфінансування ремонту школи, садочка, дороги, а також спрямовувати їх на реалізацію інших проектів. Саме тому потрібно максимально працювати над наповненням місцевих бюджетів, адже можливості, які делегувала держава на місця, цілком дозволяють це робити», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Реалізацію ...
Наступна новина: Інвестиції у майбутнє міста ...

КОМЕНТАРІ