На Вінничині завдяки вжитим прокуратурою заходам забудовником сплачено кошти пайової участі

На Вінничині завдяки вжитим прокуратурою заходам забудовником сплачено кошти пайової участі

03.07.17 08:06 0 546
Прокуратурою Вінницької області вивчено стан сплати забудовниками до бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Вінниці.

Установлено, що однією з фізичних осіб, при будівництві готельного комплексу по вул. Бевза в обласному центрi, з Вінницькою міською радою у 2013 році укладено договір про сплату коштів у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. Забудовник зобов’язувався сплатити пайову участь в розмірі понад 300 тис гривень до 01.11.2014. Однак, в порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та умов договору, кошти пайового внеску до міського бюджету своєчасно не сплачено, в той же час приміщення збудоване та експлуатується як готель-ресторан «Аристократ».

Прокуратурою області пред’явлено до суду позов в інтересах Вінницької міської ради до забудовника про стягнення заборгованості по договору про сплату коштів у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури в сумі 301 тис гривень, а також завданих несвоєчасним виконанням зобов’язання збитків у сумі 344 тис гривень.

До розгляду справи судом, забудовник сплатив основний борг. Питання стягнення завданих несвоєчасним виконанням зобов’язання збитків вирішується судом.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ