Оскаржуючи судові рішення,волинські прокурори домагаються,аби кожен,хто вчинив злочин,був покараний в міру своєї вини

Оскаржуючи судові рішення,волинські прокурори домагаються,аби кожен,хто вчинив злочин,був покараний в міру своєї вини

03.07.17 15:18 0 644
Однією із засад кримінального провадження є законність і саме прокурор як сторона у кримінальному провадженні через оскарження судових рішень покликаний забезпечити відновлення, захист й реалізацію прав і законних інтересів осіб та держави, для того, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини.

За шість місяців 2017 року місцевими судами області розглянуто понад тисячу кримінальних проваджень, із них з ухваленням вироків – 883.

Прокурорами забезпечено участь в апеляційному розгляді понад 200 кримінальних проваджень, в тому числі у 28 - з ухваленням нових вироків апеляційною інстанцією у зв’язку із задоволенням апеляційних скарг прокуратури, поданих з мотивів несправедливості та м’якості призначеного обвинуваченим покарання.

Упродовж першого півріччя 2017 року прокурорами подано 108 апеляційних скарг на судові рішення, ухвалені в кримінальних провадженнях. У 2016 році апеляційних скарг було 85.

Цьогоріч за результатами апеляційного розгляду кримінальних проваджень задоволено апеляційні скарги прокурорів на незаконні судові рішення щодо 94 осіб.

Зокрема, щодо 81 особи апеляційною інстанцією змінено та скасовано вироки у кримінальних провадженнях.

Третина задоволених апеляційною інстанцією скарг прокурорів подавалися у зв’язку із невідповідністю застосованого судом примусу щодо обвинувачених вимогам об’єктивності та справедливості.

Так, за апеляційною скаргою прокуратури області судом апеляційної інстанції скасовано вирок Ківерцівського районного суду, яким громадянина визнано винним у заволодінні транспортним засобом, відкритому викраденні чужого майна і офіційних документів і призначено покарання зі звільненням від його відбування. За втручання прокуратури області йому призначено покарання у виді трьох років реального позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Крім того, прокуратура домоглася реального покарання для організатора екстремальних стрибків з висоти, внаслідок яких наступила смерть однієї людини та була тяжко травмована дитина, котрого вироком Ківерцівського районного суду було засуджено до умовного покарання у виді позбавлення волі.

За результатами розгляду апеляційного перегляду суд погодився з доводами прокурора й ухвалив новий вирок про засудження чоловіка до покарання у виді 3 років обмеження волі.

Касаційною інстанцією цьогоріч задоволено скарги прокурорів щодо 9 осіб. Також, прокурорами подано 33 касаційних скарг на судові рішення, ухвалені у кримінальних провадженнях.

Прокурори й надалі робитимуть усе можливе для того, аби кожен, хто вчинив злочин, отримав справедливе покарання.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ