Чернігів: Реалізацію проекту будівництва пункту тимчасового утримання тварин продовжено

Чернігів: Реалізацію проекту будівництва пункту тимчасового утримання тварин продовжено

03.07.17 13:39 0 549
Відкоригований проект будівництва пункту тимчасового утримання тварин отримав позитивну експертну оцінку та був підтриманий депутатами міської ради на засіданні 21-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання.

Загальна вартість будівництва пункту тимчасового утримання тварин за новим проектом складає 9,6 млн грн. До даної суми включені, як вже понесені витрати по будівництву пункту – 3,4 млн грн, так і кошти для продовження реалізації проекту – 6,5 млн грн.

Будівництво пункту тимчасового утримання тварин розпочалося у 2016 році. На даний час вже збудовані: адміністративна будівля площею 81 метр квадратний, частково – вольєри, навіси, комунікації з електропостачання та водопостачання-водовідведення. Однак, з метою попередження проблеми експлуатації пункту тимчасової перетримки тварин у Чернігові проект будівництва був відправлений на доопрацювання.

У відкоригованому проекті частково змінилося призначення приміщень, раніше запроектованої адміністративно-виробничої будівлі, її площу також збільшено з 81 до 168 метрів квадратних.

Так, на території пункту тимчасової перетримки тварин додатково буде розміщено прибудову до адміністративної будівлі. Вона включатиме наступні опалювальні приміщення:

- діагностичне;

- операційну;

- післяопераційний стаціонар;

- котельну, що працюватиме на твердому паливі.

Крім того, на території пункту буде побудований опалювальний карантин для забезпечення перетримки виловлених тварин до стерилізації. Попередній проект передбачав утримання щойно відловлених тварин в холодних вольєрах на вулиці. Однак перед карантинуванням тварин миють та вакцинують, а за мінусової температури зимою така перетримка є негуманною.

Доопрацьований проект також передбачає будівництво мереж водопостачання та каналізації, електропостачання, благоустрій території, придбання додаткового устаткування, включаючи меблі, інвентар, медичне обладнання (у т.ч. апарат УЗД, рентген-апарат).

Наступним етапом реалізації проекту стане проведення тендеру на визначення виконавця робіт, з яким буде укладено договір, що включатиме графік робіт.

За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Степан Барна: Над ...

КОМЕНТАРІ