Інвестиції у майбутнє міста відзначатимуться присвоєнням звання «Почесний громадянин міста Чернігова»

Інвестиції у майбутнє міста відзначатимуться присвоєнням звання «Почесний громадянин міста Чернігова»

03.07.17 14:02 0 605
Особи, які зробили вагомий матеріальний внесок у розвиток Чернігова, а саме: залучили значний обсяг інвестицій в розвиток промисловості, інфраструктури та соціальної сфери, відтепер отримуватимуть звання «Почесний громадянин міста Чернігова».

Відповідні зміни до Положення про звання «Почесний громадянин міста Чернігова» затвердили депутати міської ради на 21-й сесії 7 скликання 29 червня.

Отже, підставами для присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» відтепер будуть також:

- вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста, спрямований на відновлення та/або розвиток виробництва, в разі, якщо сума інвестицій перевищує 5 млн Є;

- здійснення меценатської діяльності в м. Чернігові, спрямованої на розвиток освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони культурної спадщини, науки і наукових досліджень, розвитку інфраструктури міста без мети отримання прибутку або іншої вигоди, якщо розмір особистої майнової допомоги перевищує 2 млн Є.

Пояснюючи свою ініціативу подання на внесення цих змін до Положення, міський голова Владислав Атрошенко сказав, що це ще один інструмент стимулювати розвиток меценатської діяльності та заохочувати людей, які створюють виробничі підприємства і вкладають власні кошти у розвиток міста.

- Територіально наше місто знаходиться на відстані 70 км від агресора. Крім того, Чернігів не має такого потенціалу, як деякі інші міста, зокрема, припортові. Отже, якщо деякі підприємці або бізнесмени вкладають свої власні кошти у розвиток нашого міста, такі речі у наш час потрібно відзначати, - сказав міський голова.

30 депутатів проголосували за цей проект рішення.

Раніше ці зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» погодив виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні 15 червня.

Нагадуємо також, що за Положенням остаточне рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» приймає комісія з питань присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова», яка розглядає пропозиції не більше трьох кандидатур загалом на рік. Засідання комісії відбувається у липні кожного року.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Над ...
Наступна новина: На Тернопільщині до ...

КОМЕНТАРІ