Прокуратура Рівненщини оскаржила результати аукціону з продажу дитячого садка разом із протирадіаційним укриттям балансовою вартістю понад 800 тис грн

Прокуратура Рівненщини оскаржила результати аукціону з продажу дитячого садка разом із протирадіаційним укриттям балансовою вартістю понад 800 тис грн

03.07.17 10:50 0 527
Органи прокуратури Рівненської області за результатами вивчення матеріалів з питань відчуження приміщення дошкільного навчального закладу та котельні у с.Яблунька Сарненського району встановили грубі порушення законодавства практично на всіх етапах продажу вказаного майна через аукціон.

Зокрема з'ясовано, що будівлю дитячого садка, підвальне приміщення якого є протирадіаційним укриттям, посадові особи сільської ради незаконно включили до переліку об'єктів приватизації всупереч нормам законодавства, якими заборонено приватизовувати та використовувати не за призначенням об'єкти освіти і науки, захисні споруди цивільної оборони. Крім того, майно навчального закладу було відчужено на підставі протоколу аукціону (а не договору купівлі-продажу, як того вимагає закон) фізичній особі, яка навіть не сплатила в повному обсязі обумовлену за результатами проведених торгів ціну.

З метою захисту інтересів держави та суспільства Сарненська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах територіальної громади сільської ради про визнання незаконним аукціону з продажу приміщення колишнього дитячого садка і котельні загальною площею понад 1 тис кв м вартістю 800 тис грн, а також витребування майна у фізичної особи, яка незаконно, без відповідної правової підстави заволоділа ним.

Крім того, прокуратурою внесено до ЄРДР відомості за фактом зловживання службовими особами сільської ради своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ознаки кримінального правопорушення, що передбачено ч.2 ст.364 КК України). Триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині за ...
Наступна новина: Державна екологічна ...

КОМЕНТАРІ