Вадим Боярський: Українська програма житлових субсидій визнана Європейським Союзом ефективною

Вадим Боярський: Українська програма житлових субсидій визнана Європейським Союзом ефективною

04.07.17 12:09 0 636
Загальним моніторингом реалізації ефективності програми надання населенню житлових субсидій займається Міністерство соціальної політики України. І, зокрема, як свідчить статистика, цілі, які ставили законодавці у досягненні результату від програми субсидіювання, були досягнуті. Про це зазначив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський під час прес-конференції з приводу стану призначення та отримання субсидій в області на літній період.

Крім України, як зауважив Вадим Боярський, програма житлових субсидій працює також в європейських країнах. У Румунії, наприклад, така програма називається «Допомога на тепло», метою якої є компенсація частини оплати за опалення житла.

«У нас програма субсидіювання передбачає більш ширший спектр надання житлових компослуг. При цьому, система надання житлових субсидій у нас спрощеніша й непогано працює, що, власне, посприяло визнанню її Європейським Союзом як ефективною. Адже спрацювала програма на свою основну мету: в умовах підняття тарифу на житлово-комунальні послуги захистила малозабезпечені категорії населення», – наголосив Вадим Боярський.

Принагідно він роз'яснив нюанси пов'язані з отриманням субсидій на літній період 2017 року. А зокрема, зауважив, що відповідно до чинного законодавства наявність боргу за комунальні послуги за два місяці все ж дозволяє громадянам отримати право на субсидію, але лише у випадку погашення цього боргу.

«Людина має час, а саме два місяці, протягом яких може розрахуватися за послугу, пред'явити відповідний документ управлінню соціального захисту населення й вже тоді отримати перепризначену субсидію з 1 травня 2017 року. Якщо ж вона пропустить визначений термін для сплати, то їй призначатимуть субсидію з місяця звернення. Наразі на Тернопільщині домогосподарств із заборгованістю є близько 8 тисяч. Хочу зауважити, що борг може утворитися у таких випадках: якщо він був перед опалювальним періодом, а тому переходить з місяця в місяць; якщо людина не сплачувала обов'язкову плату, тобто була призначена субсидія, свою частину держава виконувала, а людина свою – ні; якщо людина не платила за понаднорму, бо субсидія призначається в межах соціальної норми, при перевищенні якої потрібно платити свої кошти. У випадку, якщо у квитанції про оплату за червень не вказано розмір субсидії, то, щоб пришвидшити процес, слід звернутися до своєї обслуговуючої організації та до управління соцзахисту для перевірки, чи немає боргу», – зауважив Вадим Боярський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Розпочато кримінальне ...
Наступна новина: На Вінничині за самовільне ...

КОМЕНТАРІ