На Тернопіллі володимир Богайчук переймав досвід литовських колег

На Тернопіллі володимир Богайчук переймав досвід литовських колег

04.07.17 14:22 0 639
З робочим візитом у Литві начальник управління охорони здоров'я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук перебував спільно з експертами МОЗ України.

«Першочерговим завданням експертів МОЗ України, Світового Банку та керівників департаментів, начальників управлінь охорони здоров'я України — це впровадження реформ охорони здоров'я в Україні на прикладі литовського досвіду», — наголосив Володимир Богайчук.

Під час робочої поїздки начальник управління охорони здоров'я області відвідав університетську клініку в м. Каунас та диспетчерський центр екстреної медичної допомоги. Крім цього, взяв участь в зустрічі керівників департаментів, управлінь охорони здоров'я та заступника міністра Крістіною Гарулієне, під час якої мав змогу детально ознайомитися з роботою електронної системи охорони здоров'я Литви.

«У Литві ефективно працює страхова медицина, сімейна медицина, вторинна допомога. Функціонують лікарні короткострокового лікування та лікарні довгострокового лікування (реабілітація і паліативні ліжка в одному закладі). Фінансування медичної допомоги на одного жителя становить 837.1 євро. Це 2 млр 431.6 мільйонів євро на рік, 7 % ВВП. Для цього населення сплачує 9% від заробітної плати», — розповів Володимир Богайчук про систему охорони здоров'я Литви.

Очільник охорони здоров'я Тернопільської ОДА запевнив, що Тернопільщина й надалі працюватиме впровадженням дієвих реформ, що гарантуватимуть покращення якості надання медичних послуг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ