Чернівці: Найбільший  рейтинг у разі проведення виборів міського голови має Олексій Каспрук

Чернівці: Найбільший рейтинг у разі проведення виборів міського голови має Олексій Каспрук

05.07.17 08:35 0 627
За кандидатуру Олексія Каспрука, якби вибори міського голови у Чернівцях відбулися найближчої неділі, готові проголосувати 46,4 відсотки опитаних жителів міста. Такі дані оприлюднили 3 липня організатори соціологічного дослідження “Чернівці та чернівчани”, яке проводилося у Чернівцях з 18 по 27 червня 2017 року.

За результатами дослідження, аналіз рейтингів пізнаваності, рейтингів вибору і рейтингів антипатії тих людей, які можуть бути потенційними кандидатами на посаду Чернівецького міського голови, засвідчує, що більшість з них – маловідомі чернівчанам, тобто мають невеликий рейтинг пізнаваності. Водночас їх виборчий рейтинг коливається в межах 2 %, а рейтинг антипатії знаходиться в межах 30 % від пізнаваності.

Виняток становлять діючий міський голова Олексій Каспрук, пізнаваність якого складає 97%, виборчий рейтинг – 46 %, а рейтинг антипатії – 14 % і депутат міської ради Віталій Михайлішин, пізнаваність якого складає 83 %, виборчий рейтинг – 12 %, а рейтинг антипатії – 30 %.

Третю сходинку рейтингу посів депутат фракції “Рідне місто” Володимир Бешлей. Його рівень впізнаваності серед чернівчан – 35,2%. Однак лише 2,1% опитаних готові підтримати його кандидатуру на виборах міського голови Чернівців, а 10,9% – за жодних обставин не проголосують за його кандидатуру на виборах.

На четвертому місці рейтингу – депутат міськради від фракції “БПП “Солідарність” Андрій Романчишин, у якого рейтинг впізнаваності становить 22 відсотки. Водночас за нього на виборах міського голови готові проголосувати лише 1,8 відсотка опитаних мешканців, антирейтинг цього кандидата в міські голови становить 5,5 відсотків.

П'яту сходинку рейтингу посів екс-голова управління ДФС в Чернівецькій області Михайло Сеничак. Його рівень впізнаваності становить 21,8 відсотка. Михайла Сеничака готові підтримати на виборах міського голови в 1,6 відсотка опитаних чернівчан, натомість його антирейтинг складає 5,3 відсотка.

Керівник фракції “Рідне місто” у Чернівецькій міськраді Василь Продан потрапив на шосту сходинку рейтингу з 35,8 відсотками впізнаваності. На виборах міського голови йому готові віддати свої голоси 0,9 відсотки опитаних жителів міста, проте 13,1 відсотка чернівчан за жодних обставин за цю кандидатуру не проголосують.

Соціологічне дослідження “Чернівці та чернівчани” провели Центр соціологічних досліджень Філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Громадська організація “Інститут місцевого самоврядування” та Чернівецька обласна організація товариства ”Знання” України.

Генеральна сукупність складає 190 тисяч осіб (чернівчани віком від 18 років і старше, які мають право голосу). Обсяг вибірки – 1 515 осіб. Вибірка – двоступенева, стохастична, стратифікована; репрезентативна за статтю і віком. Гранична статистична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) – 2,53 % при Р=95%.

Метод опитування: Особисте формалізоване інтерв'ю (“face to face”). Збір даних здійснювали 43 респонденти, переважно студенти-соціологи.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ