На Вінничині прокуратурою виявлено факт незаконного відчуження земельної ділянки площею 50 га

На Вінничині прокуратурою виявлено факт незаконного відчуження земельної ділянки площею 50 га

05.07.17 08:46 0 469
Прокуратурою Вінницької області встановлено, що на підставі листа директора одного із інтернатів Вінницької області, призначених для постійного проживання інвалідів з психоневрологічними захворюваннями, без згоди органу управління майном – Вінницької обласної ради, незаконно вилучено із постійного користування інтернату земельну ділянку площею 50 га, яка призначалась для підсобного господарства закладу, та передано її у приватну власність 25 громадянам для ведення особистого селянського господарства.

Підставою вилучення ділянки зазначено ліквідацію органом управління майном підсобного господарства інтернату. Натомість, установлено, що рішення про ліквідацію підсобного господарства закладу не приймалось, а інтернат для забезпечення належного харчування підопічних та організації лікувально-трудової терапії на даний час вимушений орендувати іншу земельну ділянку.

Згідно даних Держгеокадастру України вартість земельної ділянки інтернату на момент вибуття з державної власності понад 600 тис гривень

Прокуратурою області за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем. Карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Найбільший ...
Наступна новина: Чернівці: Кількість ...

КОМЕНТАРІ