Чи варто купувати велосипед?

Чи варто купувати велосипед?

05.07.17 11:04 0 889

В даний час багато хто задається цим питанням. І якщо ви не знаєте відповіді, повідомлю вам таку річ: ви так мало знаєте про велосипедне життя, що вам гріх буде не прочитати цю статтю...

Чи варто купувати велосипед або не варто - це особиста справа кожного. А якщо ви задали це питання і прийшли сюди, то скажу не по секрету, що ви звернулися за адресою! Велосипед - це така чудова річ, купивши яку, ви аніскілечки не пошкодуєте. А я, як досвідчений їздець на велосипеді, буду розповідати про всі його переваги по порядку. І при цьому я буду щиро сподіватися, що, прочитавши цей матеріал, ви побіжите вибирати собі велосипед в найближчому веломагазині або онлайн-маркеті. До речі, в Україні придбати велосипед за самою доступною ціною можна в інтернет-магазині velo500.com.

Їздити на велосипеді легше і швидше, ніж ходити пішки

Погодьтеся, чи не так? А якщо ви боїтеся пересуватися по проїжджій частині, поспішаю повідомити вас про те, що в цьому нічого страшного немає. Благо в Україні офіційно дозволено їздити по тротуарах. Так що можете сміливо стрибати на двоколісний агрегат і починати розсікати на ньому, де вам заманеться. Але будьте обережні: якщо на тротуарі йдуть багато людей, краще все-таки обійтися проїзною частиною. Але і там теж будьте гранично обережні, тримайтеся тільки правого боку. І не їздіть впритул до стоячих автомобілів, інакше ви ризикуєте потрапити під раптово відкриваючіся двері. А якщо у вашому місті є велодоріжки, то взагалі чудово! Свобода пересування вам забезпечена!

Їздити на велосипеді корисніше, ніж в транспорті або автомобілі

Як всім відомо, велосипед - це не тільки засіб пересування, але і спорт. А спорт продовжує життя і дозволяє відчувати себе набагато краще, ніж без нього. Рух - це життя! Крім того, катання на велосипеді зробить ваші ноги міцнішими. І не тільки ноги, а ще багато чого іншого. Та й калорії можна спалити.

Велосипед корисний для здоров'я

Як відомо: від здоров'я залежить 90 відсотків щастя. А велоспорт допомагає роботі серця та серцево-судинної системи, збільшує енергію, знижує безсоння, охороняє кісткові суглоби, підвищує концентрацію, стимулює роботу мозку і багато іншого. Але не варто вирушати в дорогу на велосипеді на голодний шлунок, обов'язково чим-небудь перекусіть. А якщо ви відправляєтеся в далеку подорож, обов'язково візьміть з собою води, так як активний рух висушує організм набагато швидше, ніж зазвичай.

Велосипед піднімає настрій

Велосипед - це не тільки транспортний засіб і не тільки спорт. Це ще й відмінна дрібничка для відпочинку. Він дає нам відчуття польоту, реально радує і змушує посміхатися. А позитивні емоції теж впливають на здоров'я. Це відмінно зміцнює імунітет. А якщо ви відправляєтеся крутити педалі влітку і в сонячну погоду, то це тим більше буде дуже здорово. Сонячний настрій нікому ще не завадив!

Катаючись на велосипеді, ви не забруднюєте повітря

Як говорять вчені: 1-на машина завдає більше шкоди, ніж дві тисячі курців. А 80 відсотків усього забруднення в містах відбувається саме від машин. Але навіть якщо це не так, в будь-якому випадку якийсь відсоток забруднення від автомобіля все-таки видається. Навіть кажуть, що існують такі біокаталізатори, які здатні перетворювати вихлопні гази в пар. Не вірте цим казкам. Про це говорять зазвичай в цілях успішного маркетингу. Зараз обманюють скрізь, де тільки можна. Також поспішаю повідомити про те, що 40 відсотків людей гине від хвороб, пов'язаних саме з забрудненням повітря.

Велосипеду не страшні ніякі пробки

Навіть якщо зазор між машинами занадто вузький або ж який-небудь умілий власник авто вирішив притиснутися до бордюру, не даючи велосипедистам жодного шансу, ви завжди можете виїхати на тротуар і продовжувати рух як ні в чому не бувало.

Не потрібно витрачатися ні на бензин, ні на квитки

Ви можете рухатися на велосипеді, навіть якщо у вас зовсім немає грошей. Вам не потрібен бензин, оскільки основним двигуном для пересування на велосипеді є м'язи ніг. Та й податки за дороги платити не треба, і співробітники ДАІ вам не так страшні, як автолюбителям. Ви повністю вільні! Але не забувайте, що якщо ви на велосипеді, це не означає, що вам можна все. Для велосипедистів існують певні правила, наприклад, заборонено проїжджати по пішохідному переходу. Можна тільки йти, ведучи велосипед, тому що це все-таки це перехід, а не переїзд. І світлофори не ігноруйте, будь ласка.

Висновки

Загалом, я сподіваюся на те, що стаття виявилася вам корисною, а бажання купувати собі велосипед зросла в рази. Не затягуйте. Біжіть швидше в магазин і будьте здорові!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Школярі Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ