Чим червоний диплом відрізняється від синього?

Чим червоний диплом відрізняється від синього?

05.07.17 20:56 0 5712

Ще на самому початку навчання у вищому навчальному закладі багато студентів вже усвідомлюють той факт, що від їх оцінок починаючи з самого першого курсу залежить те, який диплом вони отримають після закінчення університету - червоний або синій.

І на цьому моменті більшість з них замислюється: "Чи варто трудитись п'ять років і все зубрити «на відмінно» для отримання диплома з відзнакою, або ж, крім кольору обкладинки, особливих відмінностей між червоним і звичайним дипломом немає, і досить просто закінчити інститут, а вільний час краще витратити на щось більш цікаве і корисне для себе?".

Саме про те, чим відрізняється звичайний диплом ВУЗ'а від диплома з відзнакою, а також на скільки взагалі на сьогоднішній день цей атрибут необхідний кожному з нас ми і постараємося розповісти в цій статті.

Чи потрібен диплом взагалі?

Частіше питання про відмінності червоного диплома від синього зустрічається тільки питання про те, навіщо взагалі потрібен диплом про вищу освіту і чи дійсно він значно спрощує життя, процес працевлаштування та, як наслідок, гарантує людині добре оплачувану роботу.

На питання: «Чи потрібен диплом взагалі?» можна відповісти однозначно - так, потрібен. Чи варто витрачати п'ять років життя на його отримання - спірне питання. На жаль сьогодні нерідко зустрічається така ситуація, що людина, яка вже працює декілька років і відмінно знає свою справу, просто не може отримати підвищення на більш високооплачувану посаду якщо у нього немає вищої освіти, і не важливо наскільки він хороший фахівець.

В цьому випадку люди зазвичай йдуть на заочне навчання і отримують необхідний їм диплом, що називається, «для галочки», тому що чогось нового кілька років працюючу за фахом людину навчити в інституті вже, швидше за все, не зможуть. Багато хто навіть приходить до того, що в цій ситуації простіше купити диплом ВУЗу, а не витрачати кілька років на зазубрювання інформації, яка їм точно не стане в нагоді. До речі, купити оригінальний диплом про закінчення будь-якого ВУЗу РФ можна тут.

Однак якщо ви тільки закінчили школу і думаєте, чи знадобиться вам взагалі диплом - краще все ж постаратися його отримати, якщо є така можливість. Так, останнім часом роботодавці все частіше дивляться не на наявність або відсутність диплома, а на адекватність, здатність навчатися і вже наявні у людини навички.

Однак сам факт наявності вищої освіти (навіть якщо воно буде абсолютно в іншій сфері) вже говорить роботодавцю про те, що людина здатна доводити справу до кінця.

Відмінності звичайного диплома від диплома з відзнакою

Червоний диплом - це, без сумніву, велика гордість для випускника і його батьків. Однак, як показує практика, роботодавцями він рідко сприймається як вагома перевага кандидата при працевлаштуванні.

Деякі співробітники кадрових агенств навіть схильні вважати навпаки - людина з червоним дипломом вже поставила собі високу планку і вважає, що вона відмінно у всьому розбирається, не сприймаючи навіть аргументовану критику - з такою людиною складно почати працювати і ужитися в колективі. Трієчники ж навпаки звикли викручуватися з будь-яких ситуацій і підлаштовуватися під обставини для досягнення мети мінімальними зусиллями - з ними набагато простіше прийти до обопільного компромісу, що влаштовує всіх.

Одним з реальних переваг червоного диплома є можливість дуже просто вступити до аспірантури і продовжити навчання (тим самим ще на три роки «відкосити» від армії), займаючись науковою діяльністю, однак в наш час такі перспективи мало кому цікаві.

Для того, щоб отримати диплом з відзнакою, повинні бути дотримані наступні умови:

  • більше 75 % оцінок повинні бути «відмінно»;
  • оцінки «задовільно» мають бути відсутні повністю;
  • всі державні іспити повинні бути здані на «відмінно»;
  • випускна робота повинна бути захищена на «відмінно».

Висновки

Роблячи висновок з вище написаного можна сказати приблизно наступне: диплом про вищу освіту потрібен, але ваші особисті навички і якості важливіші. Тобто особливого сенсу намагатися отримати диплом з відзнакою витрачаючи на це весь свій час протягом п'яти років немає, краще вчитися середньо і займатися цікавою для себе справою у вільний час, наприклад, проходити стажування у великих компаніях - навички реальної роботи будуть для роботодавця більшою перевагою, ніж червоний диплом перед синім.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Виброплита: Как с нею ...
Наступна новина: Холдинг «Петон»: Відомості ...

КОМЕНТАРІ