В Житомирській області у командуванні ВДВ пройшли двосторонні командно-штабні навчання

В Житомирській області у командуванні ВДВ пройшли двосторонні командно-штабні навчання

06.07.17 10:38 0 518
У командуванні ВДВ ЗС України завершилися двосторонні командно-штабні навчання на картах з підпорядкованими десантно-штурмовими бригадами.

Як розповів керівник навчань — командувач ВДВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський, цим навчанням приділяється значна увага.

"Особливостями навчань є те, що командири та штаби десантно-штурмових бригад приймали рішення, виходячи із реальної обстановки, при цьому враховувалася її швидка зміна, реальна штатна чисельність, озброєння, військова техніка, наявні матеріальні засоби, їх умовні втрати та витрати тощо, — повідомив генерал-лейтенант Михайло Забродський. — Це надало практики штабам зі своєчасного та грамотного планування та управління військами під час застосування бригад ВДВ в бойових діях".

Планування та проведення двосторонніх командно-штабних навчань — є досить не простим процесом підготовки штабів бригад та органу військового управління. Над їхнім проведенням детально працювали офіцери з різних структурних підрозділів командування ВДВ, які виступали в ролі апарату керівництва навчання та посередниками між штабами бригад.

Кожне рішення командира бригади на застосування підрозділів мало бути обґрунтоване чіткими математичними розрахунками, тобто конкретним часом на виконання завдань, переміщення підрозділів тощо. З метою удосконалення навичок офіцерів і штабів навчання проводилося на крупномасштабних картах, сучасних аерофото та супутникових знімках.

За словами командирів десантно-штурмових бригад ВДВ, ці навчання є досить корисними, адже вони відразу демонструють роботу штабу та ставлять оцінку рівню його злагодженості.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ