Чернівецький учень взяв участь у роботі Міжнародної школи з фізики у Швейцарії

Чернівецький учень взяв участь у роботі Міжнародної школи з фізики у Швейцарії

06.07.17 08:39 0 600
Переможець міжнародних та всеукраїнських олімпіад з фізики та астрономії, слухач Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, учень чернівецької гімназії №5 Артур Качур взяв участь у Міжнародній школі з фізики для українських учнів на базі CERN у Швейцарії (Європейська організація з ядерних досліджень, найбільша в світі лабораторія фізики високих енергій).

Школа зібрала переможців і призерів відділення фізики цьогорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів-членів МАН, які продемонстрували високий рівень володіння англійською мовою.

Учасники Школи прослухали лекцію про фізику елементарних частинок і взяли участь у фізичних дослідах. Здійснення експериментів було організовано на двох майданчиках – у CERN і Женевському університеті. Також учням випала можливість поспілкуватися з українськими вченими, які працюють у наукових установах Франції, Швейцарії, Америки, але виконують експерименти в CERN.

Школярі дізналися від земляків, у які українські виші та на які спеціальності варто подавати документи для вступу, довідалися про міжнародні програми стажування, і як можна отримати прикладні, а не суто теоретичні знання з фізики, у тому числі і в Україні.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть мешканця ...
Наступна новина: В Житомирській області уряд ...

КОМЕНТАРІ