На Тернопіллі степан Барна доручив відповідальніше ставитися на місцях до виділення земельних ділянок учасникам АТО

На Тернопіллі степан Барна доручив відповідальніше ставитися на місцях до виділення земельних ділянок учасникам АТО

06.07.17 11:12 0 539
З понад 8 тисяч звернень від учасників АТО щодо необхідності отримання земельних ділянок, які надійшли до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, близько по 5 тисячах з них уже видано відповідні накази про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою. А це 84% від усіх звернень, які надійшли до управління, що, власне, вважається одним із найкращих показників по Україні. Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час програми «Акценти тижня».

«Ми намагаємося процес видачі земельних ділянок робити максимально публічним. Адже перед тим, як наказ потрапляв на підпис, він проходив перевірку у рекрутинговому центрі, а також його розглядали на робочій групі, до складу якої входили представники громадських організацій. Зокрема, масив в напрямку львівської траси нам вдалося поділити на понад 800 земельних ділянок площею по 0,06 га. Вважаю, що це така невеличка компенсація для військовослужбовців – учасників АТО, котрі заслужили і потребують такої підтримки», – зауважив Степан Барна.

Водночас він додав, що у цьому напрямі органам місцевого самоврядування потрібно працювати краще. Адже, як свідчить статистика, із 100% звернень за отриманням земельної ділянки до органів місцевого самоврядування, позитивні рішення були прийняті лише по 74%.

«Сподіваюся, що найближчим часом це питання буде вирішено. Позаяк ми розуміємо, що війна триває і є категорії військових, які служать на контракті. А тому головним завданням, яке ставилося перед органами державної влади на місцях та органами місцевого самоврядування – це резервування земель під потенційних військовослужбовців-демобілізованих, щоб вони були забезпечені земельними ділянками. Це питання також є на контролі у Президента України та обласної адміністрації. Тому вкотре наголошую на людяності з боку керівництва органів місцевого самоврядування та необхідності дотримання норм закону, який передбачає забезпечення військовослужбовців земельними ділянками», – акцентував Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ