Степан Барна: Навчання загонів територіальної оборони повинні пройти всі без винятку райони області

Степан Барна: Навчання загонів територіальної оборони повинні пройти всі без винятку райони області

07.07.17 09:48 0 512
На Тернопільщині вже сьомий день тривають командно-штабні навчання загону територіальної оброни Чортківського району. Їх особливістю є те, що відбуваються вони за участі всього особового складу загону тероборони даного району. Триватимуть навчання десять днів. ж, як відбувається їх проведення, перевірив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За його словами, робота відбувається злагоджено, а тренування проходять інтенсивно. Саме завдяки цьому, учасники командно-штабних навчань мають змогу не тільки освоїти методи тактичної підготовки, безпосередньо ознайомитися з різними видами озброєння, яке перебуває на користуванні в Збройних Силах України, а й пройти виховний вишкіл, який спрямований на залучення цивільного населення до охорони військових об'єктів та ліквідації терористичних і диверсійних груп на території області в умовах особливого періоду.

«Хочу відзначити, що ми одна із передових областей у цьому питанні. Раніше ми вже проводили так звані стрілецькі дні, які плануємо продовжувати й надалі. Власне, їх проведення відбувається повністю за рахунок коштів місцевого бюджету. Дані ж навчальні збори вже фінансуються за кошти Міністерства оборони України, яке висловлює зацікавленість у реалізації подібних проектів. Водночас, до проведення таких навчань ми також плануємо в повному обсязі залучити й інші райони Тернопільської області. Позаяк з місцевих бюджетів виділено майже три мільйони гривень на підтримку обороноздатності Збройних Сил України, а саме: на підготовку військовослужбовців, на їх контрактування, а також на відновлення військових частин, які дислокуються в області», – зауважив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові урочисто ...

КОМЕНТАРІ