У Чернігові закладено початок будівництва корпусу під сучасне радіопевтичне обладнання - лінійний прискорювач

У Чернігові закладено початок будівництва корпусу під сучасне радіопевтичне обладнання - лінійний прискорювач

07.07.17 08:37 0 499
У Чернігові на території обласного онкологічного диспансеру закладено капсулу, яка символізує початок будівництва корпусу під сучасне радіопевтичне обладнання - лінійний прискорювач. Це другий на в Україні апарат, який є лише в Києві у приватному лікувальному закладі.

За словами головного лікаря онкодиспансеру Валерія Зуба, цей апарат набагато ефективніший за ті, що використовуються у лікуванні онкозахворювань. Методика лікування цим апаратом дозволить скоротити курс реабілітації хворих та знизити ризик ускладнень після курсу променевої терапії. Придбання сучасного радіотерапевтичного комплексу для обласного онкодиспансеру є дуже актуальним, адже Чернігівщина входить у 10-ку областей України з найвищим рівнем захворювання на онкологію.

Вартість всього проекту складає понад 100 млн грн, з яких 17 млн грн спрямовано з обласного бюджету, 10 млн грн - з міського бюджету м. Чернігова, 40 млн грн - кошти Фонду регіонального розвитку. До проекту також долучилися народні депутати України, які представляють Чернігівщину, кожна громада та район області в межах своїх можливостей.

Керівники міста та області Владислав Атрошенко і Валерій Куліч висловили вдячність народним депутатам за підтримку у впровадженні надсучасної медичної техніки, яка сприятиме наданню якісної та доступної медичної допомоги для населення Чернігівщини.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лучанина підозрюють у ...

КОМЕНТАРІ