Вінничина: розгляд запитів на інформацію органами прокуратури області упродовж першого півріччя 2017 року

Вінничина: розгляд запитів на інформацію органами прокуратури області упродовж першого півріччя 2017 року

07.07.17 12:44 0 555
В умовах реформування органами прокуратури Вінницької області вживаються відповідні заходи щодо забезпечення належної організації роботи з доступу до публічної інформації, своєчасного її оприлюднення та надання інформації на запити.

Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» прокуратурою Вінницької області інформація, яка знаходиться у володінні прокуратури області, оприлюднюється на офіційному сайті.

На офіційному сайті прокуратури області розміщено графіки прийому запитувачів, а також прийому громадян керівництвом прокуратури області; електронні адреси за якими приймаються звернення та запити на інформацію, номери контактних телефонів, дані про структуру апаратів прокуратур, місцезнаходження та номери засобів зв'язку місцевих прокуратур.

Громадськість також систематично інформується про результати діяльності органів прокуратури області, а саме: про результати судового розгляду резонансних кримінальних проваджень, вжиття заходів щодо представництва інтересів громадянина або держави в судах, проведення координаційних заходів, а також реформування органів прокуратури.

Одним із важливих шляхів доступу до публічної інформації в органах прокуратури є надання інформації на запити.

До органів прокуратури області уподовж 6 місяців 2017 року надійшло 36 інформаційних запитів, в тому числі до апарату прокуратури області - 28. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року їх кількість зменшилася на 54 %.

Із тих, що надійшли, розглянуто 32 інформаційних запити, 4 - надіслано належним розпорядникам.

Упродовж цього року 2 запити розглянуто Жмеринською місцевою прокуратурою та по одному - Бершадською та Могилів-Подільською місцевими прокуратурами.

За результатами розгляду 16 інформаційних запитів надано інформацію, роз’яснено вимоги законодавства за наслідками розгляду 11 запитів, у тому числі, на 10 апаратом прокуратури області. Роз’яснення надавалися переважно у зв’язку з тим, що громадяни надсилали запити, у т.ч. електронною поштою, які за змістом є зверненнями та відповідно підлягали вирішенню в порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян».

У 5 випадках у наданні інформації відмовлено, у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом. Випадків ненадання інформації у зв’язку із не проведенням оплати не встановлено.

Найчастіше запитувалася інформація з питань організаційно - розпорядчої діяльності - 5, з питань досудового розслідування - 5, з кадрових питань - 5. З інших питань розглянуто 16 запитів.

До органів прокуратури області найбільше запитів надійшло від громадян – 21, від представників засобів масової інформації – 9, від громадських організацій – 5, від інших юридичних осіб – 1.

У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень

і запитів прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ