У Чернівцях презентували книгу Марти Блум

У Чернівцях презентували книгу Марти Блум

07.07.17 09:41 0 613
У Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбулася презентація книги «Горіхове дерево» чернівчанки Марти Блум, яка в силу складних історичних подій ХХ століття потрапила до Канади. Презентована книга побачила світ у місцевому видавництві «Друк Арт» у 2017 році завдяки Чернівецькій муніципальній програмі підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського.

Рукопис українською мовою передав свого часу у фонди Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського поет Микола Бучко. Саме за його порадою книгу було перекладено з англійської мови на українську. Книжку переклала чернівчанка Леся Будна, яка нині мешкає в Канаді. А її мати, чернівецька журналістка Надія Будна, стала редактором україномовної версії книги «Горіхове дерево». Усі ці люди подарували чернівчанам можливість побачити картини рідного міста минулого тисячоліття.

У книзі «Горіхове Дерево» Марта Блум описує події, які сколихнули весь світ – Другу Світову війну. Події відбуваються в Чернівцях, де в пекельні воєнні будні втягнуте все населення міста. І немає жодного значення, хто яку мав освіту та матеріальні статки, якою мовою розмовляв – німецькою, румунською, ідиш чи українською…

«Горіхове Дерево» Марти Блум – це повноцінне дослідження життя людини, яка народилась в епоху Австро–Угорської імперії, відчула смак румунської, радянської влади, фашистської Німеччини. Це 300 сторінок нацистських жахів, моторошного чернівецького підземелля, світлих дитячих та юнацьких спогадів про рідне місто, не завжди інтелігентної життєвої енергії та еротизму. Книга це ще й світлини з родинного архіву Марти Блум та її інтерв'ю, які спонукають до вивчення історії, переосмислення далеких подій і сьогодення.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Схема руху ...
Наступна новина: Степан Барна: Навчання ...

КОМЕНТАРІ