Що таке стокові магазини? Звідки береться стоковий одяг?

Що таке стокові магазини? Звідки береться стоковий одяг?

07.07.17 15:00 0 1222

Слово сток походить від англійського stock і означає фонд або склад. Таким чином, сточні товари (найчастіше одяг, рідше взуття) це товари зі складу, але ось з якого складу? І чому сток набагато дешевше ніж звичайний магазин?

Давайте розберемося. І розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://grand-stock.com.ua/, якому безпосередньо можна придбати оптом сток взуття та одяг в Україні.

Є три основних джерела надходження товару для стокових магазинів.

Склади фабрик, на яких безпосередньо виробляється одяг (взуття)

Два найчастіших випадки, за якими фабрика віддає продукцію саме стоковим компаніям:

  • перевиробництво товару внаслідок того, що після виконання конкретного замовлення у фабрики залишаються надлишки тканини та інших матеріалів;
  • відмова торговельних мереж викуповувати продукцію з тих чи інших причин.

Склади оптових дилерів (тобто посередників), які заробляють на перепродажі товарів роздрібним мережам

У них також виникають проблеми з реалізацією товару, тому що колекції одягу (взуття) мають свій термін (внаслідок сезонності і віянь моди), тому повинні бути розпродані за обмежений період часу. Якщо роздрібні мережі не викупили всі речі зі складів, то оптовий дилер зацікавлений скоріше розпродати старі колекції та закупити нові для майбутнього сезону.

Склади торгових мереж

Магазини намагаються збути речі за сезон, але частина все одно залишається. Щоб не займати приміщення магазинів застарілим одягом / взуттям їх відправляють на спеціальні склади, де їх оптом викуповують стокові компанії.

Чому існують компанії, що займаються саме стоковими товарами?

Тому що самі роздрібні мережі не хочуть займатися розпродажами застарілого одягу/взуття, тому що для них вигідніше продавати речі нових колекцій з істотними націнками, а залежаний товар краще збути «одним махом» і забути про нього.

Стокові магазини можуть торгувати як брендовим одягом (взуттям), так і не найякіснішим одягом, виробленим в Туреччині, Китаї, Росії, Пакистані або Сирії. В одному магазині товари цих двох різних груп зазвичай не змішуються, тобто існують магазини з одягом відомих марок і окремо магазини з небрендовою продукцією.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Понад 60 дітей із зони АТО ...
Наступна новина: Порівняння можливостей ...

КОМЕНТАРІ