Порівняння можливостей Smart TV і Android TV

Порівняння можливостей Smart TV і Android TV

07.07.17 16:36 0 1461

У даній статті ми поговоримо про можливості Android TV (Android mini pc) приставок, а також розглянемо особливості деяких моделей з доступного в продажі асортименту. Також ми поговоримо, про переваги і недоліки використання Smart телевізорів перед Android приставками. Дане питання особливо актуальне для тих людей, які не знають, що краще: купити телевізор з підтримкою Smart TV або придбати Android приставку до вже наявного LED телевізору. До речі, купить приставку Смарт ТВ на Android можна в інтернет-магазині http://alfabox.com.ua/.

Переваги Smart TV перед Android TV приставкою

Мабуть, основною і головною перевагою телевізора з підтримкою Smart перед приставкою, є наявність єдиного пульта, який дозволяє керувати як телевізором, так і Смарт функціями. Для того, щоб швидко здійснювати необхідні маніпуляції, не буде потрібно додаткового підключення клавіатури або миші. Зручне меню дозволяє швидко запускати потрібні програми та керувати ним.

До невеликих достоїнств Смарт ТВ відноситься також інтуїтивно зрозуміле меню при перегляді YouTube. Незважаючи на відсутність можливості управляти курсором миші за допомогою пульта, використовуючи його в якості указки, необхідні маніпуляції можна здійснювати за допомогою зручних кнопок покажчиків. Звичайно ж, при наборі адрес і пошукових запитів, це не зовсім зручно.

При перегляді довгих відеороликів, при виконанні функції перемотування, дуже часто Smart TV просто робить перемикання на наступні відеоролики. Це завдає чимало клопоту, так як для продовження перегляду доводиться запускати ролик заново і повторювати перемотування, до отримання потрібного результату. Незважаючи на цей недолік, в цілому перегляд YouTube за допомогою Smart TV дуже цікавий і зручний.

Тепер поговоримо про недоліки і позитивні сторони приставок Android.

Плюси використання Android приставок

Наприклад, популярна модель CS918 має 5 робочих столів, які можна гортати. Управління приставки здійснюється операційною системою Android версії 4.4.2. Є підтримка функції Miracast, а також дублювання робочого столу з будь-якого портативного пристрою, будь то смартфон або планшет.

Більш просунуті моделі з підтримкою 4K відео мають потужні процесори, розширений об'єм вбудованої і оперативної пам'яті та працюють на сучасних версія Android 6.0 або 7.0. Найбільш популярним пристроєм є ТВ приставка X96, оснащена чипом Amlogic S905X і пам'яттю 2/16 Гб.

Аеропульт прекрасно замінює миша і дозволяє швидко запускати потрібну програму. При перегляді IPTV список каналів для перегляду завантажується швидше, ніж при перегляді вбудованого Smart TV.

Найбільш очевидною перевагою приставки є, звичайно ж, наявність традиційного Play Market, який дозволяє користувачеві встановлювати будь-які додатки для роботи і розваг, при цьому більшість додатків безкоштовні. У доповненні, слід зазначити, що традиційний Smart TV не має підтримки такої кількості сторонніх додатків, які доступні для роботи з Android приставками.

Підтримка EX фільмів, відтворених безпосередньо з офіційного сайту, значно розширює можливості приставки, нарівні з можливостями Smart телевізорів. Наявність додатка "Вконтакте", дозволяє повністю використовувати можливості цієї соціальної мережі на телевізорі: переглядати відео, слухати аудіозаписи і багато інших. Незаперечною перевагою приставки, є можливість згортати програми, наприклад, при перегляді YouTube, переключитися на IPTV, а потім повернутися назад до перегляду відеороликів. Такими широкими можливостями Smart TV на жаль похвалитися не може.

Таким чином, приставка TV Android приставка ще довгий час буде актуальною, і навіть при покупці абсолютно нового телевізора, вона зможе вигідно конкурувати з ним, а часто і перевершувати по певних розділах.

Ще один важливий фактор - це вартість нового Smart TV телевізора і ТВ-приставки! Навіть найпростіша і сама доступна модель Android TV (наприклад, MK808b Plus) буде перевершувати за своїми можливостями стандартний Смарт телевізор.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ