Що таке сантехніка?

Що таке сантехніка?

09.07.17 01:26 0 1339

Всі пристосування, які використовуються для застосування санітарних і гігієнічних норм у приміщеннях називаються сантехнікою. До неї відносяться:

  • ванни;
  • раковини;
  • біде;
  • душові кабіни;
  • змішувачі;
  • пісуари;
  • унітази;
  • а також всі приховані комунікації, які здійснюють роботу цих пристосувань.

Сучасній людині важко вже уявити своє життя без сантехніки, якою вона користується регулярно, кілька разів на день. Ці вироби в даний час відрізняються величезною різноманітністю за найменуваннями, за відтінками, формами, і за матеріалами виготовлення.

При виготовленні раковин, унітазів, біде і пісуарів в основному використовується фаянс (біла, обпалена при високій температурі, з деякими добавками глина, що покрита емаллю). Процес випалу фаянсу проходить в багатоступінчатому режиму і з дотриманням особливої  витримки при певних температурах.

Неграмотно обпалений фаянс легко руйнується, швидко вицвітає, набуває аномальної форми, утворюються приховані дефекти, які через певний час можуть переродитися в тріщини. Так що якість вихідного матеріалу - найважливіший аспект при виборі таких виробів.

Дуже важливо, щоб оснащення ванної кімнати відповідало розмірам приміщення. Якщо вона малогабаритна, то необхідно підбирати кутові і міні-раковини, можливо замінити ванну на душову кабіну, звільняючи простір, особливо, якщо в квартирі проживають люди, які слабо рухаються або літні громадяни.

Непогано економить простір туалету підвісна сантехніка, яка міцно кріпиться до стіни за допомогою систем інсталяцій, які утримують всі комунікації всередині стіни, а також бачок унітазу.

При підборі моделей і відтінків цих виробів важливе поєднання кольорів і якості продукції, тому краще за все купувати її у одного виробника. Навіть поширений білий колір може мати невеликі відмінності у відтінках.

Для бездоганної і довгої служби цих виробів слід пам'ятати про правильний догляд за ними - це означає дбайливо поводитися, очищати і вчасно ремонтувати. Також важливо захищати фаянс від ударів, не допускати засмічення труб. Для очищення емалей треба користуватися тільки засобами, призначеними для цих цілей.

Найбільш стійкими до чистячих засобів вважаються чавунні ванни, а найбільш схильні до пошкоджень від абразивних засобів - акрилові ванни і змішувачі, які потребують очистки за допомогою м'якої тканини.

Сантехніка є невід'ємною і життєво необхідною частиною нашого сучасного життя, оточуючи нас часто-густо; і роблячи його цивілізованим, затишним і комфортним.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Вконтакте: Как заполнить ...
Наступна новина: Як вибрати ...

КОМЕНТАРІ