Молди силіконові: Що це таке?

Молди силіконові: Що це таке?

10.07.17 01:53 0 2662

Силіконові молди - це спеціальні форми без специфічного запаху, які мають необхідну структуру, для створення фігур і квітів необхідної форми для прикраси кондитерського виробу. Призначені для роботи з мастикою, марципаном, шоколадом, льодяником, цукровою масою, желатином та іншими продуктами на ваш розсуд. Крім того, силіконові молди використовуються для оздоблення мила та свічок.

Силіконові молди можна використовувати з абсолютно різноманітними продуктами, як харчовими, так і ні. Єдина умова - суміші для виготовлення фігурок повинні бути здатні тверднути. Так, з однаковим успіхом для роботи з молдами можна використовувати мастику, шоколад, марципан, карамель, цукрову масу, желатин, основу для мила і полімерну глину. Як і інші силіконові форми, молди здатні витримувати досить великий діапазон температур, як мінусових, так і вище 0.

Молд - це відбиток (до речі, купити його можна в інтернет магазині https://tort-inventar.com.ua/catalog/moldy-silikonovye), який виготовляється з харчового силікону, тобто ідеально підходить для роботи саме з харчовими продуктами. Молди м'які і гнучкі, що полегшує роботу з ними і забезпечує ідеальне "відходження" продукту від поверхні відбитка.

В даний час моди із силікону дуже популярні як у любителів рукоділля в усіх його проявах, так і у кондитерів-професіоналів.

Як користуватися?

Технологія дуже проста, але вимагає максимальної акуратності:

  • Перший приклад (він ідентичний для всіх харчових пластичних матеріалів) - використання силіконових молдів з цукровою мастикою (пастою). Мастику добре розминаємо в руках до отримання повністю однорідної маси. Молд попередньо можна змастити олією. Далі наповнюємо його мастикою (в залежності від розміру робимо це або шпателем або спеціальною качалкою). Важливо гарненько "вбити" мастику в молд, заповнивши абсолютно все, навіть найнезначніші порожнечі. Далі зайва мастика забирається за допомогою ножа і, якщо молд односторонній, відразу поміщається в морозильну камеру на 30-40 хв. Якщо ж молд 3D (двосторонній) тильні сторони змочуються водою (краще використовувати розчин кондитерського клею або патоки), після чого половинки фіксуються в потрібному положенні (наприклад тонкою гумкою) і також поміщаються в морозильну камеру. Після застигання мастики, завдяки еластичності силікону, затверділа фігурка легко вийде з молда. А тепер фігурки направляються на покриття харчовими фарбами;
  • Другий варіант - це загальні рекомендації по застосуванню не харчових матеріалів. Фігурки з гіпсу і полімерної смоли - відмінні сувеніри в умілих руках. Саме такі сувеніри можна виготовити з застосуванням силіконових молдів. Технологія власне відрізняється тільки способом застигання - заповнені молди не слід ставити в холодне місце, а навпаки, чим вища температура, тим швидше час висихання. Але не варто старатися в цьому питанні, якщо занадто перегріти майбутня фігурка може потріскатися. Оптимальна температура застигання фігурок з гіпсу і смоли не вище 25 градусів Цельсія, а час для гіпсу близько 12 години, для смоли - добу. Після чого фігурки також витягуються з молдів і направляються на подальшу декоративну обробку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати ...
Наступна новина: Строительство ...

КОМЕНТАРІ