Чернівці: Перерахунки пенсій по стажу

Чернівці: Перерахунки пенсій по стажу

11.07.17 16:16 0 527
Відповідно до ч. 4 ст. 42 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон) перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, проводиться:

– за наявності у застрахованої особи не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі;

– в разі, якщо застрахована особа після призначення (попереднього перерахунку) пенсії має страховий стаж меншої тривалості – не раніше ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Перерахунок пенсій проводиться в терміни, визначені ст. 45 Закону, а саме: з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся за перерахунком пенсії, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами подано ним до 15 числа включно і з першого числа наступного місяця, якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа.

Згідно з п. 1.5 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України №22-1 від 25.11.2005, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.12.2005 за №1566/11846 (далі – Порядок), заява про перерахунок пенсії подається пенсіонером особисто або його законним представником до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії, за формою, яка визначена додатком 2 Порядку.

Особа, яка звертається за пенсією (незалежно від виду пенсії), повинна пред'явити паспорт (або інший документ, що засвідчує цю особу, місце її проживання (реєстрації) та вік – п. 2.9 Порядку).

Таким чином, для перерахунку пенсії відповідно до ч. 4 ст. 42 Закону, особа має право звернутись до управління Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та надати відповідну заяву. При собі необхідно також мати паспорт громадянина України та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (або свідоцтво про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування).

Водночас, проект пенсійної реформи передбачає, що такі перерахунки в майбутньому будуть проводитись органами Фонду без необхідності додаткового звернення особи.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: Степан Барна обговорив з ...

КОМЕНТАРІ