Чернівці: Офіційне працевлаштування – запорука гідного пенсійного забезпечення

Чернівці: Офіційне працевлаштування – запорука гідного пенсійного забезпечення

11.07.17 15:09 0 634
Запроваджені 1 січня нинішнього року законодавчі зміни щодо підвищення рівня мінімальної заробітної плати та застосування штрафних санкцій до роботодавців, які порушують законодавство про працю, дали позитивні результати у вигляді збільшення на 54,9% надходжень єдиного соціального внеску та частини єдиного соціального внеску до бюджету Пенсійного фонду України за рахунок збільшення розміру фонду оплати праці підприємств, установ та організацій Чернівецької області.

Проте середня заробітна плата буковинців залишається однією з найнижчих серед областей України.

Така ситуація зумовлена тим, що загалом по області за умови повної зайнятості працівників 1022 роботодавці області нараховують заробітну плату 4,6 тис. найманим працівникам менше мінімального розміру. Крім цього, окремі керівники вдаються до різноманітних схем мінімізації зарплати – у 2 тис. роботодавців понад 13 тис. найманих працівників зайняті неповний робочий час, а у 570 роботодавців понад 3 тисячі працівників виконують роботи за договорами цивільно-правового характеру.

Тому дуже важливо усвідомлювати, що згода отримувати зарплату в розмірі, меншому за мінімальний або взагалі “у конвертах”, позбавляє соціального захисту, адже при обчисленні пенсійних і соціальних виплат враховується лише офіційно нарахована сума заробітної плати.

Шановні буковинці! Пам'ятайте, що отримуючи заробітну плату «в конверті», ви маєте забезпечене сьогодення, але ризикуєте своїм майбутнім!

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі теребовля ...
Наступна новина: Сергій Надал зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ