Чернівці: Реформа пенсійної системи – важливий крок до відновлення соціальної справедливості у виплаті пенсій

Чернівці: Реформа пенсійної системи – важливий крок до відновлення соціальної справедливості у виплаті пенсій

11.07.17 13:45 0 660
Запропонована Урядом реформа пенсійної системи, яка узгоджена з міжнародними партнерами України і передбачає осучаснення пенсій вже з 1 жовтня поточного року, відміну оподаткування пенсій та збереження пенсійного віку, – це важливий крок до відновлення соціальної справедливості у виплаті пенсій.

Про це повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів під час спілкування з журналістами.

Очільник пенсійної служби краю озвучив ключові аспекти майбутньої реформи. Чільні місця серед них посідає процес осучаснення пенсій.

– Останнє осучаснення пенсій проводилось у травні 2012 року. Як результат, має місце дискримінація пенсіонерів за роком виходу на пенсію – розмір пенсій за однакової кількості страхового стажу та заробітку може відрізнятися більш, ніж у 3 рази. Як бачимо, проблема осучаснення пенсій назріла вже давно, тому реформа, яку запропонував Уряд, є актуальною на . Першим кроком впровадження змін стане запровадження єдиних правил визначення розмірів пенсійних виплат. Крім того, з 1 жовтня 2017 року Уряд скасує обмеження у виплаті пенсій працюючим пенсіонерам. Варто зауважити, що внаслідок реформи пенсійний вік залишиться незмінним, а пенсіонери зможуть отримувати гідні пенсії, – розповів журналістам Михайло Романів.

Зауважив, що розробники проекту пенсійної реформи насамперед ставили своєю метою створення справедливої системи пенсійного страхування. Для цього, зокрема, пропонується відновити диференціацію розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку та страхового стажу шляхом проведення перерахунків пенсій з 01.10.2017 з використанням показника заробітної плати, який використовується для призначення пенсій в 2017 році, та дорівнює 3 764 гривні 40 копійок.

Ще один вкрай важливий аспект, на переконання очільника пенсійної служби краю, – це звільнення солідарної системи від невластивих для неї видатків, зокрема, від витрат на фінансування пільгових пенсій.

Запропоновані рішення потребують додаткового фінансування. Ці ресурси буде забезпечено за рахунок подальшого зростання доходів бюджету Пенсійного фонду, детінізації економіки й підвищення платіжної дисципліни в частині сплати єдиного соціального внеску.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: У Чернігові розпочалася ...

КОМЕНТАРІ