На Тернопіллі теребовля відзначила 920-літній ювілей

На Тернопіллі теребовля відзначила 920-літній ювілей

11.07.17 14:54 0 575
Три дні — з 7 по 9 липня — святкувала Теребовля 920-літній ювілей. У ці дні ювілейних святкувань відбулися храмовий празник, свято Купала та День міста.

Гостей краю чекало безліч цікавих заходів. Зокрема, діяло ремісниче містечко «На березі Гнізни», відбулися купальські забави і театралізація «В ніч на Купала оживають легенди». Танцювальна забава з живою музикою нікого не залишила байдужою, а волейбольна зустріч аматорських команд та шахматний турнір «Княжий» на міському стадіоні «Колос» потішила всіх любителів спортивного дозвілля. Крім того, у с. Довге відбулося урочисте відкриття Центру культури і дозвілля.

Та головні святкові заходи й урочистості з нагоди святкування ювілею відбулися у неділю, 9 липня. З нагоди 920-літнього ювілею біля міської ратуші у Теребовлі відтворили історичну театралізацію, а також відкрили символічний знак міст-партнерів (польські – Любомиж та Конопніца). Відбулася урочиста хода творчих та спортивних колективів міста.

З ювілеєм теребовлянців та гостей міста привітав голова Теребовлянської районної державної адміністрації Юрій Ништа.

«Теребовля святкує 920-літній ювілей. За цей період місту та його жителям судилося пройти через багато випробувань, зазнати падінь і нових злетів. Та незмінними упродовж століть залишалися любов до отчого краю, бажання бачити своїх дітей та онуків щасливими, а небо над Вітчизною – мирним», — сказав у вітальному слові очільник району.

Продовжуючи, він наголосив, що пам'ятаючи минуле, ми впевнено торуємо шлях у майбутнє. І ми об'єднуємося заради святої пам'яті нашого героїчного минулого. Шануючи власну історію, героїчні бойові та трудові подвиги своїх земляків, закладається міцна основа для високих досягнень на благо Теребовлі та нашого краю.

«Теребовля є центром нашого району, а два роки тому стала центром найбільшої об'єднаної територіальної громади. Перспектива – за вами! З усією відповідальністю можна сказати: місто має усі можливості для процвітання, свого успішного поступу в майбутнє. А воно залежить від жителів, від їх бажань і зусиль, прагнення зробити рідне місто кращим. А тому об'єднання – найкращий шлях заради злагоди і спільного творення сучасного», — зазначив Юрій Ништа.

Ввечері усіх присутніх на святі у Молодіжному парку чекало розважальне дійство «Княжий бенкет»: середньовічні танці та танцювальні майстер-класи, ремісничі майстерні, реконструкції середньовічних боїв, жива музика, гастрономічний конкурс «Трапеза по-князівськи», фаєр-шоу, а також виступ гостей програми – гурту «Guns Live Band».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Добровільна ...
Наступна новина: Чернівці: Офіційне ...

КОМЕНТАРІ