Як заощадити на покупці запчастин?

Як заощадити на покупці запчастин?

11.07.17 23:42 0 1198

Скоротити витрати на обслуговування машини - це мрія багатьох автолюбителів. Подібний підхід вимагає скрупульозного вибору запчастин, адже економія на комплектуючих здатна обернутися поломкою.

Далі ми розглянемо, як швидко знайти дешеву запчастину та заощадити без шкоди для автомобіля і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину автозапчастин https://autokram.com.ua.

Як заощадити на автозапчастини?

Тут вам може допомогти:

  • придбання фірмових, але не оригінальних по відношенню до вашого автомобіля деталей;
  • покупка б/у запчастин, з урахуванням їх впливу на безпеку пересування;
  • використання б/у деталей з авторозбирання;
  • придбання найдешевших комплектуючих без оглядки на безпеку.

Останній варіант абсолютно безперспективний, оскільки в результаті можна втратити більше, ніж заощадити.

Чим відрізняються неоригінальні і оригінальні запчастини?

Ціни на запчастини для багатьох іномарок не можуть похвалитися демократичністю, зате часто істотно відрізняються. Причина цього пов'язана з брендування деталі і її виробником. Оригінальні вузли і агрегати встановлюються на автомобіль в процесі його виробництва на складальному конвеєрі. Вони проходять всі допуски і перевірки, тому ідеально підібрані для конкретної моделі авто. Маркування подібних запчастин, зазначене на упаковці, може позначати будь-яку країну виробництва - але це не найголовніше. Набагато важливіше, щоб вони були представлені в каталозі компанії-виробника для ідентифікації по VIN-коду конкретної марки і моделі автомобіля.

Які запчастини краще?

Фірмові запчастини можуть виготовлятися на серйозному і надійному підприємстві, але вони не представлені в технологічній карті машини. У разі повного збігу технічних характеристик до вимог виробника такі запчастини можуть встановлюватися без всяких побоювань. При цьому їх вартість буде на 30-50 % меншою, ніж у оригінальних аналогів. Придбання фірмових деталей дозволяє реально заощадити, не ризикуючи власним здоров'ям і технічним станом авто.

Чи є ризик при економії на запчастинах для авто?

Ризик можна звести до мінімуму вибираючи деталі, які повністю відповідають характеристикам вашої машини. Головне - не варто гнатися за демпінгом і купувати відверто контрафактні вироби. Деякі недобросовісні виробники можуть економити на матеріалах, використовуючи найдешевші варіанти, і автолюбителям потрібно про це пам'ятати. Компанії, які поважають своїх клієнтів і дорожать репутацією, ніколи не будуть здешевлювати продукцію за рахунок якості і безпеки.

Чи можна купувати запчастини з авторозбирання та б/у?

Серйозно заощадити на ремонті допомагає придбання запчастин з розбирання, які раніше використовувалися. Окремі вузли безпосередньо впливають на безпеку, наприклад, деталі гальмівної системи, тому варто добре подумати чи потрібно піддавати себе необгрунтованому ризику.

Купівля кузовних деталей дасть можливість реально уберегти бюджет від зайвих витрат. Це особливо актуально при наявності навичок визначення ступеня зносу та вмінні виявляти сліди минулих аварій. Нерідко продавці крил ретельно рихтують і фарбують свій товар, який раніше потрапляв в ДТП. Грамотне використання товщиноміра допоможе уникнути покупки проблемної деталі.

Ряд запчастин слід купувати виключно новими і про придбання б/у варіантів тут краще не думати, адже ціна питання - це здоров'я і життя. До них відносяться:

  1. елементи гальмівної системи;
  2. проводка і деталі системи електропостачання;
  3. автоматична і механічна коробка передач, а також варіатор;
  4. електронна система управління двигуном;
  5. дросельні заслінки, форсунки, інжектор;
  6. лобове скло.

Від працездатності цих деталей залежить поведінка автомобіля на дорозі, що впливає на безпеку учасників дорожнього руху. Установка б/у запчастин призведе до позбавлення гарантії, в результаті чого можна втратити набагато більше на дорогому ремонті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: IT-тренди 2017 від ...

КОМЕНТАРІ